Onderwerp: THEATER, CABARET, MUZIEK, TONEEL

Woensdag 30 Januari 2013 at 7:35 pm

Er waren mooie babies bij... Anne

2013-01/annevanveen.jpg

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P
Foto Julia de Boer 

Een succesvolle zus in het theater en op TV, een wereldberoemde vader op de planken, cd, film en eigenlijk van alles, dan wil je als jongste dochter van… toch ook iets bereiken. Met “Tegengif” doet Anne van Veen haar derde poging een programma op de planken te brengen waarmee ze het familiebedrijf kan voortzetten. Maar is dit werkelijk wat zij wil, of is ze toch nog steeds zoekende naar haar eigen pad. Heeft ze met haar derde theaterprogramma, van slechts een uur en een kwartier, juist dat programma gerealiseerd waar haar kwaliteit volledig in benut wordt. Het programma mist een rode draad, mist lijn, mist eigenlijk heel erg veel. Daarentegen heeft het ook weer heel wat te bieden. Inderdaad warrig, dat is precies wat ik dacht, na het zien van de première van Anne’s derde borreling “Tegengif”.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, TONEEL

Woensdag 30 Januari 2013 at 7:27 pm

Oude Meesters toon vakmanschap

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Ger Thijs schreef en regisseerde eerder het toneelstuk ”De Kus”, wat een nominatie voor de Toneel Publieksprijs opleverde alsmede geselecteerd werd als een van de vijf beste Toneelvoorstellingen van het seizoen door de Nederlandse Toneeljury. Daarnaast werden zowel Carine Crutzen en Huub Stapel beiden genomineerd voor de Louis en Theo d’Or. Vandaar dat voor “Oude Meesters”, met twee door mij zeer gewaardeerde acteurs Bram van der Vlugt en Joost Prinsen, mijn verwachtingen hoog gespannen waren.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUZIEK

Dinsdag 22 Januari 2013 at 8:05 pm

Ruth Jacott overtreft elke verwachting

2013-01/ruth-jacott---foto-1---credits-roy-beusker.jpg

2013-01/ruth-jacott---foto-4---credits-roy-beusker.jpg

2013-01/ruth-jacott---foto-9---credits-roy-beusker.jpg

Door: Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P
Foto's: Roy Beusker

Op de avond dat de eerste sneeuw van dit jaar ons land teisterde was het in de Tilburgse Schouwburg een avond om voorlopig niet te vergeten. Die avond stond er "A Lady On Stage" en hoe. Die avond, 14 januari 2013, ging de nieuwste theatershow van Ruth Jacott in première. Het werd een belevenis van Internationale allure. 

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUSICAL, TONEEL

Dinsdag 22 Januari 2013 at 7:55 pm

Shrek krijgt Jamai op de knieën

2013-01/shrek_de_musical_9-1180x800.jpg

2013-01/shrek-jamai-533x800.jpg

2013-01/shrek_de_musical_2-1199x800.jpg

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P
Fotografie Joris van Bennekom + Roy Beusker

Na het overweldigende succes in de afgelopen maanden voor de familie musical Shrek beleefde onlangs Jamai Loman, zijn première als de kleine Prins Heer Farquaad. Sinds de indrukwekkende première op 4 november waarin Paul Groot op de knieën ging voor deze rol is het sinds zondag 13 januari de beurt eveneens aan Jamai Loman. In een wederom uitverkocht Rai Theater in Amsterdam mocht deze nieuwe Heer Farquaad zich bij de rest van de fantastische cast voegen.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, TONEEL

Dinsdag 15 Januari 2013 at 7:47 pm

Dial M for Murder sleept je tot op het puntje van je stoel

2013-01/jvb_121220_217.jpg

2013-01/jvb_121220_152.jpg

2013-01/jvb_121220_492.jpg


Door: Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P
Foto's: Joris van Bennekom

De aloude Alfred Hitchcock thriller uit 1954 werd al eerder op het toneel gebracht maar de 2013 versie van het Thriller Theater overtuigt alsof het stuk recent werd geschreven. Dat is mede te danken aan de goed bekkende vlotte vertaling van Lex Passchier en de knappe regie van Bruun Kuijt. Vanzelfsprekend hebben ook de acteurs een geweldig aandeel in dit succes. Brigitte Heitzer die haar eerste echte toneelrol speelt weet knap te overtuigen in de rol van Sheila die in de film destijds werd vertolkt door Grace Kelly. Kelly was overtuigend, maar dat is Heitzer eveneens. 

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUSICAL, MUZIEK, TONEEL

Dinsdag 01 Januari 2013 at 10:10 pm

Soul Sister is meesterlijk knap in elkaar gezet, maar…..

2013-01/image002.jpg

2013-01/image003.jpg

2013-01/image001.jpg

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P
Foto's: Margot de Heide

De West-End productie Soul Sister over het leven van Ike en Tina Turner met een staartje Tina Solo is een razend knap en mooi in elkaar gezette Theaterproductie. Alles lijkt te kloppen. Een meer dan geweldige band on stage, prachtige, zeer functionele decors, snelle decorwisselingen en een geweldig sterke cast. Maar toch is het t net niet. Ik kom niet met een echt goed gevoel naar buiten. Natuurlijk zag ik een mooie productie maar de voldoening is niet compleet.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, TONEEL

Dinsdag 01 Januari 2013 at 10:08 pm

De Woef Side Story ontroert en verrast

2013-01/l_1422.jpg

2013-01/l_1423.jpg

2013-01/l_1424.jpg

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P
Foto's Leo van Velzen 

Ieder jaar kort voor Kerst is het weer feest in de Rotterdamse Schouwburg, daar waar tot maart aanstaande directeur Jan Zoet de scepter zwaait, is het het 't RO Theater dat de jaarlijkse familievoorstelling weer in première doet gaan. Na eerdere successen met o.a. "Lang en Gelukkig" (die volgend jaar opnieuw in het theater te zien zal zijn in de oorspronkelijke bezetting),"Snorro", "Moord in de Kerststal" en de helaas iets minder geslaagde "Woest Water" brengt het RO dit jaar "Woef Side Story". Een beestachtig geslaagde interpretatie van de alom bekende "West Side Story" van Leonard Bernstein met het libretto van Stephan Sondheim en Arthur Laurents. Maar nu komen de liedteksten,bij de muziek van Fons Merkies, van Alex Klaasen en tekenen Arjen Ederveen en Don Duyns voor de verhaaltekst. De regie is weer in handen van Pieter Kramer.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, CABARET, TONEEL

Dinsdag 01 Januari 2013 at 10:04 pm

Aanwezige Hulphond blaft uit herkenning

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P (Foto's volgen nog)

Martine Sandifort is nu dus echt weer helemaal terug. Na haar destijds flitsende start samen met Alex Klaasen in hun programma "Sandifort en Klaasen  - Volgend jaar lach je d'r om" en na tijdelijke rustperiode vanwege een burn out is ze nu samen met Remko Vrijdag (Vliegende Panters) weer terug in de theaters. Daar waar zij absoluut thuishoort, zoals bleek tijdens de première van het nieuwe theaterprogramma "Hulphond". Het werd een zeer geslaagde openingsavond voor deze twee op en top ras komedianten.

Lees Verder