Onderwerp: THEATER, TONEEL

Zaterdag 27 Oktober 2018 at 10:30 am

De Elephant Man, de musical, is een meesterlijk mooie ambachtelijke productie

De Elephant Man De Elephant Man De Elephant Man

Tekst en foto's Jacques Nachtegaal (klik voor vergroting)


Dinsdagavond 23 oktober was de allereerste voorstelling van De Elephant Man, de musical van de stichting TEM & Frank Affolter Productions. Er was die middag geen doorloop geweest, de wereldpremière van de musical moest het zelfs doen zonder enige try out en toch was ik zwaar onder de indruk van deze mooie ambachtelijke productie. Een low budgetproductie, want voor een door Frank Affolter, als regisseur, gewenste kroonluchter was geen budget. Misschien is het ook de charme van de eenvoud van decor, die deze productie maakt tot een musical die je gezien moet hebben.

Lees Verder

Onderwerp: INTERVIEW, MUZIEK, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Maandag 22 Oktober 2018 at 6:40 pm

Goede wensen van Bombino

Bombino Photo Hans Speekenbrink Bombino Photo Hans Speekenbrink Bombino Photo Hans Speekenbrink

Tekst: Rik van Boeckel met beeld van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Toeareg rocker Bombino trad eind augustus op tijdens de eerste editie van het Once In A Blue Moon Festival in het Amsterdamse Bos, een Americana Festival met grote namen als David Crosby en Seasick Steve. Presentator Robert Tilli legde in zijn aankondiging mooi de link tussen de Amerikaanse blues en West-Afrika en verklaarde zo de aanwezigheid van de uit Niger afkomstige Bombino op dit festival.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUSICAL, TONEEL

Maandag 22 Oktober 2018 at 4:24 pm

Vooral het gemeenschapsgevoel is heel tastbaar in “All Stars” de Musical.

All Stars de Musical All Stars de Musical All Stars de Musical

Door: Jacques Nachtegaal fotografie Tom Sebus (klik voor vergroting)

Ik had in eerste instantie weinig vertrouwen in het succes van de musical “All Stars”, want de film en de Tv serie waren zeer succesvol en hoe kan je zoiets enigszins benaderen, laat staan overtreffen. Dat zou een enorme kluif worden voor Cast en crew. De première avond zat ik direct naast regisseur Frank Lammers en na enkele minuten al merkte ik aan zijn houding dat het goed zat. Frank zat er relaxed bij en ging zelfs steeds meer onderuithangen in zijn stoel. De tevredenheid straalde van zijn aanvankelijk ietwat gespannen gezicht. Hij was tevreden, en net als de uitverkochte zaal van het Nieuwe Luxor in Rotterdam had hij een warm senang gevoel toen het doek uiteindelijk viel.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Dinsdag 16 Oktober 2018 at 1:22 pm

Rotterdamse Kaap Verdianen vullen de grote zaal voor Tito Paris in De Doelen.

Tito Paris de Doelen Rotterdam photo Hans Speekenbrink Tito Paris de Doelen Rotterdam photo Hans Speekenbrink Tito Paris de Doelen Rotterdam photo Hans Speekenbrink

Tekst: Rik van Boeckel met foto’s van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

De Kaapverdische zanger-gitarist Tito Paris trad onlangs op in de Grote Zaal van De Doelen in Rotterdam. Er wonen veel Kaapverdianen in de stad en die waren in grote getale naar zijn optreden gekomen en zongen soms met hem mee. Van zijn nieuwe album Mim Ê Bô zong hij alleen de titelsong en het bijna Cubaans klinkende Cidade Velha over deze stad met een slavernij verleden op het Kaapverdische eiland Santiago.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Dinsdag 09 Oktober 2018 at 11:07 am

Cuca Roseta mooi en ontroerend in Vredenburg

Cuca Roseta Tivoli photo Hans Speekenbrink Cuca Roseta Tivoli photo Hans Speekenbrink Cuca Roseta Tivoli photo Hans Speekenbrink

Tekst: Rik van Boeckel met foto’s van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

De Portugese fado zangeres Cuca Roseta gaf een mooi concert in de Cloud Nine zaal van het Utrechtse Vredenburg. Sommige van haar fado’s waren bij vlagen ontroerend. Ze presenteerde haar nieuwe album Luz (licht) met verve, zong ook twee liederen van haar eerste album: Cuca Roseta. En twee fado’s van de grootste fadista: Amália Rodriguez.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, NIEUWS, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Maandag 01 Oktober 2018 at 10:06 am

Fadozangeres Cuca Roseta terug in Nederland met nieuwe cd

Cuca Roseta Luz

De Portugese fadozangeres Cuca Roseta trad al eerder op in Nederland en tourt in oktober door ons land en België. Ze presenteert haar nieuwe album Luz. In Portugal is ze inmiddels een ster en volgens insiders staat ze aan de vooravond van een grote internationale carrière. In Nederland kennen we Cuca Roseta van haar samenwerking met Jan Dulles van de 3JS in het tv-programma De Zomer Voorbij (2011) en haar duet met rapper Lange Frans in het nummer Zing Voor Me (2014). Ze bracht al diverse albums uit zoals A Mais Rara Verdade (2011), Raiz (2013) en Riu (2015).

Lees Verder