Onderwerp: THEATER, TONEEL

Dinsdag 14 Januari 2020 at 6:37 pm

Al mijn verwachtingen zijn overtroffen door Halfje Purper’s:” Brieven aan mijn Hond”

-

Jacques Nachtegaal, Collectief N&P Foto Merlijn Doomernik (klik voor vergroting)

Ik had hoog gespannen verwachtingen van het nieuwe theaterprogramma van Frans Mulder en Diederick Ensink als HALFJE PURPER met “BRIEVEN AAN MIJN HOND”, maar na de uitermate succesvolle première in theater DeLaMar in Amsterdam jongstleden zaterdag was ik zelfs zeer positief verrast. Wat een verdomd lekkere productie, humor, liedjes, hier en daar een crosstalk en zoals dat hoort in een mooi rond programma, ook af en toe een serieuze noot. Alle ingrediënten voor een heerlijk avondje theater zijn toegepast en komen op de première avond geweldig tot hun recht.

Lees Verder

Onderwerp: CD-DVD, JAZZ, MUZIEK

Zaterdag 11 Januari 2020 at 12:00 pm

The Preacher Men. Live at Bimhuis

2020-01/the-preacher-men.-live-at-bimhuis.jpg

The Preacher Men

Live at Bimhuis

Zennez Records

Vier en halve ster

Blues/Jazz

Juni 2019 namen The Preacher Men een aantal tracks van hun albums Preaching Out Loud (2016) en Blue (2018) live op in het Bimhuis. The Preacher Men dat zijn Efraïm Trujillo (tenor-en altsax), Rob Mostert (Hammond) en Chris Strik (drums). Met Blue wonnen ze juli 2019 de Edison Publieksprijs Jazz/World.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUZIEK, POP-ROCK

Donderdag 09 Januari 2020 at 6:54 pm

Remembering David Bowie met speciale Bowie week in het De LaMar theater

David Bowie foto Jacques Nachtegaal David Bowie foto Jacques Nachtegaal Leidseplein David Bowie foto Jacques Nachtegaal

Tekst & Fotografie: Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

In de week dat zowel David Bowie zijn geboortedag evenals zijn sterfdag worden herdacht heeft Stage een unieke Lichtprojectie op het Leidseplein in Amsterdam gelanceerd, dit natuurlijk mede op grond van de productie “LAZARUS” in het De LaMar Theater waar deze laatste boreling van David Bowie inmiddels drie maanden aaneen elke avond uitverkochte voorstellingen draait, en dat 7 dagen in de week.

Met een zeer open en sfeervolle ontvangst in Hotel American op het Leidseplein in de aanwezigheid van cast, band en producent Albert Verlinde, pal naast het voornoemde theater, speelt niet alleen de band uit deze productie enkele stukken uit deze meer dan geweldige muziektheater voorstelling zoals “Life on Mars” door Juliana Zijlstra, ook Noortje Herlaar, die de rol deelt met Lottie Hellingman zingt op grootse wijze “Changes” maar zijn de aanwezigen voor interviews beschikbaar. Niet alleen over de lichtproductie op het Leidseplein maar vooral over de muziektheaterproductie “Lazarus”.

Lees Verder