Categorie: MUZIEK, TIPS, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Dinsdag 12 Januari 2010 at 1:23 pm

BEL CANTE OP 16 EN 23 JANUARI IN HET OUDE RAADHUIS IN WARMOND

Belcante foto Hans Speekenbrink

Foto Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Op zaterdag 16 en zaterdag 23 januari 2010 geeft Bel Cante een concert in de Galerie het Oude Raadhuis. Paola Tuin zingt dan klassieke Spaanse liederen met een flamenco-achtige begeleiding op gitaar en cajón. Wat vrij uniek is, is dat de stem klassiek is, maar de begeleiding niet. Het zijn oude liederen die bewaard zijn gebleven door de beroemde Spaanse dichter Federico García Lorca (Canciónes españolas antiguas). Met veel Arabische invloeden en verwijzend naar de Moorse tijd (Tres Morillas de Jaen). Deze liederen zijn nieuw leven ingeblazen in een beroemd flamenco café in Malaga: Café de Chinitas. Andere liederen zijn van componisten uit de 19e en 20e eeuw zoals van Granados, Obradors en De Falla. Ook Sefardische liederen behoren tot het repertoire. Het programma bevat ook een aantal instrumentale stukken zoals Castillo Moro van de beroemde Spaanse gitarist Sabicas in een arrangement van Henk Olden.


Bel Cante wordt gevormd door: 

Paola Tuin is zangeres en actrice. Ze maakte diverse programma's waarin ze liederen zong van Bertold Brecht, Kurt Weill, Satie, Gershwin, Schubert en Theodorakis. Met het programma Canción slaat zij een nieuwe weg in en verkent zij de Spaanse liedmuziek van verleden tot heden.

Gitarist Henk Olden heeft een grote passie voor Spaanse muziek, woonde in Andalusië om zich daar verder in de flamencomuziek te verdiepen.

Rik van Boeckel is percussionist en dichter. Bij Bel Cante speelt hij cajón, darbuka en een percussie-instrument uit Iran, de daf. Voor Canción schreef hij een aantal teksten waaronder ‘De laatste zucht van Boabdil' en ‘De koets van zwart water', gebaseerd op een gedicht van García Lorca.

Op de site van Bel Cante zijn een aantal liederen te horen: http://www.bel-cante.nl

Aanvang: 20.45
Entree: 8 euro
Adres:
Galerie Het Oude Raadhuis
Dorpsstraat 36,
2361 BE Warmond

Aangezien er 30 mensen in de zaal kunnen en die snel vol is, gaarne zo spoedig mogelijk reserveren via rik.v.boeckel@wxs.nl.
Voor meer info: 0650276804/0715310865
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.