Categorie: CABARET, NIEUWS

Maandag 03 Mei 2010 at 10:27 pm

Sara Kroos wint Annie M.G Schmidtprijs met het lied Nachtkaravaan.

Sara Kroos, foto door Hans Speekenbrink

Sara Kroos foto Hans Speekenbrink (Klik voor vergroting)

Sara Kroos heeft op 25 april in Theater Bellevue in Amsterdam de Annie M.G. Schmidtprijs toegekend gekregen. Samen met tekstschrijver Arthur Japin en componist Martijn Breebaart kregen zij deze prijs voor hun lied Nachtkaravaan.
De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste Theaterlied. De makers van het winnende lied kregen de prijs uitgereikt door mevrouw Tineke Netelenbos, voorzitter van het Annie M.G. Schmidt Huis.

Het beste lied dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in Nederlands Theater wordt met de Annie M.G. Schmidtprijs bekroond. Dit is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met deze prijs winnen zij 3.500 euro en een bronzen beeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Buma Cultuur.
De jury, bestaand uit Cor Bakker, Lars Boom, Paul van Vliet, Rinske Wels en Jacques Klöters (voorzitter) was het unaniem met elkaar eens toen zij besloten om de Annie M.G. Schmidtprijs toe te kennen aan Sara Kroos.
Zij spraken over Nachtkaravaan als, "een prachtige combinatie van tijdloze poëzie en eigentijdse muziek". Het lied was in hun ogen "een vrolijke ode aan de onafhankelijkheid".
Oud-Annie M.G. Schmidtprijswinnaar Theo Nijland verzorgde, voorafgaand aan de prijsuitreiking, een gastoptreden.

Na de prijsuitreiking door Tineke Netelenbos zong Sara Kroos het winnende lied Nachtkaravaan.

Voor meer informatie over Sara Kroos, klik HIER voor haar website.
Reageer hieronder

Eén reactie

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.