Categorie: THEATER, FESTIVAL, MUZIEK

Vrijdag 11 Juni 2010 at 08:59 am

Oerol 2010 vandaag van start

Oerol 2010 via Cultuurpodium.nl

Het 29ste Oerol festival gaat vandaag 11 juni op Terschelling van start. Zoals gebruikelijk belooft het weer tien dagen genieten van theater, muziek en van de Terschellingse Oerol sfeer zelf te worden. 10 dagen zilte luchtspiegelingen is het thema dat de Oerol organisatie dit jaar gekozen heeft. Wie nog getwijfeld heeft om te gaan kan vandaag nog een plekje op de veerboot van Rederij Doeksen bemachtigen.

De officiele opening (voor zover je van officieel kunt spreken) belooft bijzonder en actueel te worden. Vanavond om 19:00 uur gaat dit feestelijk gebeuren van start op festival terrein de Westerkeyn.

Koffie en Kunstkritiek
Eerder die dag is er van 11.00-12.00 is er in het Media café op de Westerkeyn de ochtendtalkshow Koffie & Kunstkritiek. Elke ochtend praat een andere presentator een uur lang met theatermakers en kunstenaars over hun werk. Morgen praat journalist Jeroen Wielaert met regisseur Thibaud Delpeut (‘Nacht’) en actuer Hans Dagelet. De Saelors wisselen de zware kost af met een akoestisch optreden.

Oorlog en Onschuld
In de eerste weerspiegeling van het festival presenteren vier verschillende theatermakers hun interpretatie van het thema Oorlog en Onschuld. Wat is de waarde van kunst als er oorlog is? Biedt het reflectie, dieper inzicht, of slechts afleiding van de verschrikkingen? Het thema bevat twee premieres: ‘Nacht’ (Thibaud Delpeut/ Toneelschuur Producties) en ‘Blue Remembered Hills’ (De Roovers)

Filmpjes en getwitter op het video eiland
Op de Oerol site zijn alvast voorproefjes van de verschillende voorstellingen te zien die je straks in het echt kunt komen bekijken. Met video’s, radioreportages en live ‘tweets’ van theatermakers en festivalbezoekers is dit video eiland voor én door Oerol-liefhebbers. Oerolgangers kunnen een eigen Oerol video op de site plaatsen, door de link van je YouTube-filmpje naar oerol@avro.nl te sturen. En voor de twitteraars: zet je geo-tagging aan op Terschelling en je tweets zijn te zien in het online video eiland.

Oerol site
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.