Categorie: ALGEMEEN, FESTIVAL, TIPS, WERELDMUZIEK

Woensdag 16 Juni 2010 at 11:49 pm

Zomer in de Tolhuistuin.

zomer in de Tolhuistuin

ZOMER IN DE TOLHUISTUIN, 3e weekend

 Artistiek Directeur Chris Keulemans wijst naar Noord Foto Francis Broekhuijsen Zomer in de Tolhuistuin foto Francis Broekhuijsen Female drummers of Rwanda in de Tolhuistuin Foto Francis Broekhuijsen

Van de Redactie.Foto's Francis Broekhuijsen.

Al twee weekenden is de zomerprogrammering van start gegaan in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Sjansen en dansen tijden de Danser a Deux avonden op vrijdag muziek, poezie en kunstmarkten op zaterdag of zondag. De handtekening is gezet voor de verbouwing van het paviljoen, Artist in residence Kevin Dalton-Johnson heeft zijn eerste beeld al onthuld, de eerste paal voor het schommelpaviljoen is al geslagen en de female drummers of Rwanda hebben de tuin laten sidderen. Alles in de groene luwte van de prachtige tuin in Amsterdam Noord, twee minuten met de pont direkt achter het Centraal Station.

DE ZOMER IN DE TOLHUISTUIN zet zich komend weekend feestelijk voort met weer een volle bak aan mooie programma's, drie gangen diners, houtvuurtjes, goed gezelschap en zon.
De ballen schieten door de tuin met WK in de Tolhuistuin: alle wedstrijden live uitgezonden op groot scherm.
Danser à Deux staat vrijdagavond in het teken van verleidelijke tango en er is een workshop chacarera
.

Na Nederland-Japan op zaterdagmiddag wordt er over gegaan naar avond- en nachtprogramma Table de Nuit: tot in de kleine uurtjes artistieke smaaksensaties passend bij het uur van de nacht.
De Midzomermarkt op zondagmiddag (13:00-18:00) is van alle markten thuis: een aflevering van Sunday Market, de maandelijkse fashion-, art- en designmarkt. Koopjesjacht tijdens Kunstkoopzondag en er is een workshop kleding ontwerpen verzorgd door Pal West. Om 15:00 de prijsuitreiking van de Verhalenwedstrijd en kinderen kunnen ondertussen verder weven aan het feeënweb van Noordjes Kinderkunst. Gooi je afval in de strijd bij Trashville. Autobanden, petflessen, hout- en ijzerwaren worden omgetoverd tot spectaculaire amfibievoertuigen voor de eerste echte 'Afvalrace door Noord'. Ga naar www.trashville.nl om je als team in te schrijven. En wederom voetbal op groot scherm met op zondagavond een elftal voetbaldichters.

Voor meer programma klik hier
Wanneer? Vrijdag 18 t/m zondag 20 juni

De TOLHUISTUIN

De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam, aan de Noordelijke IJ-oevers. Het paviljoen met de puntdaken biedt horeca, drie theater-en-concertzalen, expositieruimtes en een hiphopschool. Aan de waterkant een terras in de zon. En dan het groene park met de monumentale bomen, omringd door vier kleinere gebouwen: het Reservaat, de Staalvilla, Villa Abspoel en het Poortgebouw. In het najaar van 2010 gaat dit allemaal open voor publiek.

De Tolhuistuin wordt een ontmoetingsplek voor de 21e eeuw: alle vormen van kunst, geworteld in de gemeenschappen van Noord, open voor heel Amsterdam, met een programmering uit alle windstreken, gastvrij en kosmopolitisch, met een van de grootste en aantrekkelijkste café-restaurants van de stad.

Bekijk HIER de website.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.