Categorie: JAZZ, MUZIEK, VERWACHT

Donderdag 24 Juni 2010 at 09:26 am

North Sea Jazz Update

Krystle Warren foto DB Joe Lovano foto Hans Speekenbrink Radio Zes

Nieuw op het programma: Krystle Warren

Van ongeschoolde straatmuzikant tot optreden naast Rufus Wainwright, Erykah Badu en Jools Holland; wie droomt daar niet van? Aanvankelijk werd Krystle Warren, ondanks haar Afro-Amerikaanse afkomst, muzikaal gegrepen door pop en grunge (zie YouTube voor haar versie van ‘Eleanor Rigby'). Daarna volgde ze haar hart en begon een muzikale carrière op de straten en pleinen van haar geboorteplaats Kansas City.

Vandaaruit veroverde ze achtereenvolgens de straten van New York en Parijs. Haar donkere stem bleek een bijzondere aantrekkingskracht te bezitten, en niet alleen voor voorbijgangers in deze wereldsteden. Al snel vindt ze een platenlabel en vergezelt ze eerder genoemde grote namen op het podium. Warren is dan vooral zichzelf, compleet met spijkerbroek, cowboylaarzen en gitaar. Haar voorkomen leidt niet af van haar overrompelende vocale kracht. Op haar debuutalbum Circles wordt ze nog begeleid door The Faculty, tijdens het festival begeleidt ze zichzelf op haar gitaar. Een eigentijdse troubadour met een dijk van een stem.

Krystle Warren vervangt het optreden van de Playing for Change Band.
Krystle Warren, vrijdag 9 juli 2010 22:45 - 23:45


Jazz & cinema: Soundies live with Joe Lovano

Dit jaar is de Seine, te vinden op de derde verdieping van festivallocatie Ahoy, geheel gewijd aan jazz & cinema. Hier kunt u terecht voor historisch beeldmateriaal, concertregistraties en ‘soundies': voorlopers van de videoclips uit de jaren veertig van de vorige eeuw. Dan Ouellette, redacteur van DownBeat magazine, toont hier beelden aan verschillende muzikanten. Wat zien en horen zij op de vertoonde beeldfragmenten? Ouellette test in het bijzijn van het publiek de kennis van muzikanten, en voert met hen een muzikaal gesprek aan de hand van citaten en herinneringen. Op zondag 11 juli is Joe Lovano bij hem te gast tussen 17.30 - 18.15 uur. Deze Grammy Award-winnende saxofonist speelt later op diezelfde avond mee met het trio van pianist McCoy Tyner.
Klik hier voor meer informatie.

North Sea Jazz op tv, radio en internet
Ook dit jaar doet mediapartner NPS weer rechtstreeks verslag van het festival op radio, televisie, internet en het digitale themakanaal Cultura24. Radio 6 start op donderdag 8 juli met een live-uitzending vanaf het North Sea Jazz Gala, waar Waylon en Al Green het festival muzikaal openen. Vanaf vrijdag zendt Radio 6 dagelijks sfeerverslagen, interviews en live muziek uit tussen 14.00 en 01.00 uur. Op televisie presenteren Andrew Makkinga, Sylvana Simons en Winfried Baijens grote namen uit soul, world, jazz en funk, met (onder voorbehoud) onder anderen Norah Jones, Marcus Miller, Dianne Reeves, Earth, Wind & Fire, Caetano Veloso, Herbie Hancock, Ornette Coleman, Lee Fields, Swamp Dogg, Macy Gray, Ben Harper en Stevie Wonder. Aanvullend op de radio- en televisie-uitzendingen maakt de NPS een North Sea Jazz Festival Special op radio6.nl. De programmering van het digitale themakanaal Cultura24 staat al vanaf vrijdag 2 juli in het teken van North Sea Jazz. Kijk hier voor meer informatie en uitzendtijden.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.