Categorie: CIRCUS EN SHOW, MUZIEK

Woensdag 30 Juni 2010 at 11:11 pm

Vinicio Capossela in Paradiso: Een feest voor oog en oor.

Vinicio capossela in Paradiso. Foto Rosaria Macri Vinicio Capossela in Paradiso Foto Rosaria Macri Vinicio Capossela in Paradiso Foto Rosaria Macri

Geschreven en gefotografeerd door Rosaria Macri (klik voor vergroting.)

Vinicio Capossela speelde donderdag avond in Paradiso.
Het was tevens een trieste dag voor de Italianen want het Italiaanse voetbal team had verloren tegen Slowakije en moest dus terug naar huis. Vinicio bedankt zijn publiek in Paradiso, waar de beste zitplaatsen al een halfuur voor het begin bezet waren en hij belooft ze hun verdriet te laten vergeten. Dat maakt hij dan ook meer dan waar. In de twee uur durende show neemt hij je mee naar zijn imaginaire wereld van theater en circus met een geïmproviseerde slalom van jazz, pop en folk.

Deze originele singer-songwriter gebruikt dichters en schrijvers als inspiratie bron, zoals Charles Bukowski, Louis -Ferdinand Celine , Samuel Taylor en John Fante.
Muzikaal is hij beïnvloed door Tom Waits en Goran Bregovic .Zijn teksten gaan vaak over het bestaan als maatschappelijke outsider. Zelf is Capossela ook een buitenstaander, als een in Duitsland geboren Italiaan.

Vinicio Capossela in Paradiso Foto Rosaria Macri Vinicio Capossela in Paradiso Foto Rosaria Macri Vinicio Capossela in Paradiso Foto Rosaria Macri

Capossela is een meester in het doorgeven van emoties, een genot voor het oog en geweldig om naar te luisteren. Het publiek, voor het grootste gedeelte Italianen , was na een paar nummers moe van het zitten. Meerdere keren verzocht hij hen vriendelijk om terug naar hun zitplaatsen te gaan, maar vijf minuten later zaten ze weer te springen en te dansen voor het podium.

Vinicio Capossela in Paradiso Foto Rasaria Macri Vinicio Capossela in Paradiso Foto Rosaria Macri Vinicio Capossela in Paradiso Foto Rosaria Macri

Als ratten gevangen door de fluit van de betoverende fluitist maakte het publiek deel uit van zijn show, en ze waren samen met de artiesten zeker alle zorgen vergeten . Het einde van het concert werd officieel afgesloten door het publiek met de leus FORZA VINICIO .... Tja, forza Italia was namelijk niet meer van toepassing

Vinicio Capossela gaf nog 2 concerten in Nederland, in Den Haag en Utrecht




Reageer hieronder

Geen reacties





(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.