Categorie: KLASSIEKE MUZIEK, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Donderdag 23 Maart 2006 at 12:36 pm

Flairck revival op benefietvoorstelling in Beauforthuistekst en foto's Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)


In een bomvol Beauforthuis in Austerlitz vond er afgelopen zaterdag een benefietvoorstelling plaats ten behoeve van het Bosnische gezin Melic. Heel Austerlitz leek de familie te steunen. Een belangrijke rol was weggelegd voor muziekgroep Flairck en muziektheatergroep Zenga van Zenga-oprichters Peter Weekers en Annet Visser (beiden indertijd fluitist bij Flairck). 


Hierna de Poolse zangeres Natalia Rogalski samen met Nicolaas Duin. Zij waren net terug van een internationale tournee met Kletzmergroep Ot Azoj waarvan ze deel uitmaken. Natalia zong vroeger bij Flairck (en trouwens ook bij Fernando Lameirinhas)

Hierna een Russisch gedeelte met accordeoniste Irene Filippova die samen met Judy Schomper en Hans Visser (ook beiden ex Flairck) een aantal nummers ten gehore bracht uit haar nieuwe programma 'Hier komen de Russen'. Als eerste een Russische wals met de titel Lente, vervolgens het bekende 'Bumblebee' van Rimski Korsakow en tot slot een door haar in het Russisch en het Nederland gezongen lied 'Mijn Oude Klok'. Irena Filippova is een virtuoos accordeoniste die bovendien zeer verdienstelijk zingt.

Na de pauze Flairckgitarist Erik Visser met de Austerlitze Gitaaracademie. 
Daarna volgde Jamas, een groep die authentieke volksmuziek speelt uit Griekenland, Bulgarije, Albanië en Macedonië op traditionele instrumenten onder leiding van Roelof Rosendal die ook ooit bij Flairck de ulleann-pipes (Ierse doedelzak) en de ud (Turkse luit) speelde. Jamas begonnen hun bijdrage met een echt Bosnisch nummer gevolgd door twee nummers uit Macedonië.

De avond werd afgesloten met een optreden van Flairck - in de allereerste samenstelling ooit - met Hans Visser, Erik Visser, Judy Schomper, Peter Weekers en Annet Visser. Dertig jaar geleden is het zo'n beetje dat Flairck bekend werd met het album 'Variaties op een dame', waarmee ze grote successen boekten. 

Zenga - website
Ot Azoj - website
Irena Filippova - website
Jamas - informatie
Flairck - website

CD kopen?
Variaties Op Een Dame
Flairck
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.