Categorie: JAZZ, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Vrijdag 03 September 2010 at 07:26 am

Tribute to Steve Boston, 75e verjaardag wordt uitbundig gevierd

Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften

Door Rianne van Wulften met beeld van Fred van Wulften (klik voor vergroting)

Steve Boston's 75ste verjaardagsfeest werd afgelopen woensdag in het Bimhuis gevierd. Collega-muziekanten, ex-studenten, vrienden en familie waren die avond allemaal aanwezig om dit te vieren. Maar niet alleen om het te vieren, ook om te spelen.
Er waren veel verschillende samenstellingen die de avond vulden. Wat de avond zo bijzonder maakt is dat elke samenstelling zijn eigen herinnering aan Steve laat zien.
Zo belde Hans Dulfer zijn dochter Candy die op Curacao was. Steve had ooit aan Hans gevraagd of hij met zijn dochter mocht trouwen, dus dat werd bij deze gelijk gevraagd.

Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften

Jeroen de Rijk daarentegen, had een hele oude track van 31 jaar geleden gevonden, waarin Steve hem lesgaf. Hij had de track een beetje gesampled, en speelde er een eigen improvisatie bij.Steve heeft zelf ook nog gespeeld, wat zeer bijzonder was omdat hij als gevolg van een verkeersongeluk al heel lang niet meer optreedt. Steve heeft nog wel veel les gegeven op conservatoria in Rotterdam, Hilversum en Arnhem. Hij leidde percussionisten op die nu tot de wereldtop behoren.
Hij speelde deze avond samen met zijn oude band "Ritmo Natural", de ritmesectie waar hij een aantal hele goede platen mee heeft gemaakt.

Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften Tribute to Steve Boston, foto Fred van Wulften

Het was mooi om te zien hoe ontzettend geroerd Steve was door de aandacht van alle muzikanten. Maar ook andersom; alle leerlingen, vrienden en familie waren Steve ontzettend dankbaar. Degene die daar meteen uitsprong was Nippy Noya.
Nippy Noya liet op de djembé en op de handpiano zien wat hij allemaal van Steve heeft geleerd en hoe ontzettend dankbaar hij daarvoor was.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.