Categorie: THEATER, TONEEL

Maandag 06 September 2010 at 07:27 am

Jeroen Spitzenberger wint Guido de Moor prijs

Joeroen Spitzenberger wint Guido de Moor Prijs, foto Vanetie Casting

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P, foto Vanetie Casting

Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe theaterseizoen “De Première”, in de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneelgebouw in den Haag is de acteur Jeroen Spitzenberger bekroond met de prestigieuze Guido de Moorprijs. Deze prijs voor jong aanstormend talent bij het Nationale Toneel viel Spitzenberger, inmiddels al 34, ten deel voor zijn rol in het toneelstuk PPP (Pier Paolo Pasolini) waarin hij de titelrol speelt.

Er waren maar liefst 8 genomineerden die door gelegenheidspresentator Peter Tuinman stuk voor stuk met een begeleidend, persoonlijk, tekstje en een kort ondersteunend filmpje het toneel werden opgeroepen. Winnares van vorig jaar Anniek Pheifer viel de eer ten beurt om de winnaar bekend te maken. Deels een goede keuze want Spitzenberger is een meesterlijk acteur, echter of hij nu werkelijk een jong aanstormend talent genoemd mag worden, daarbij denk ik dan veel meer aan Roos Eijmers of Tim Murck die zich eveneens onder de genomineerden bevonden en wel het predicaat “jong aanstormend” mogen voeren. Overigens voor het grote publiek zal Spitzenberger beter bekend zijn door zijn rol als “Prins Valentijn” in “Alles is Liefde” waarin hij het hart van Carice van Houten op hol bracht.

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.