Categorie: JAZZ, TIPS

Dinsdag 16 November 2010 at 5:32 pm

Start concertserie ‘C’est le Tom qui fait la musique’.

Flyer Flyer

Van de redactie met foto van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Op 25 november presenteert saxofonist Tom Beek in het Amsterdamse Comedy Theater in de Nes de premiere van zijn concertserie ‘C'est le Tom qui fait la musique'. In zijn nieuwe Tom Beek Trio presenteert hij zijn publiek het ‘absolute beste' van zichzelf. In het tweede deel van het dubbelconcert presenteert hij nieuwe kosmische muziek rond het thema ‘Water'.
Het nieuwe Tom Beek Trio
Tijdens het eerste deel van het première-concert introduceert Beek zijn nieuwe Tom Beek Trio, met meesterbassist Stefan Lievestro en drumtalent Mark Schilders. Onder de naam ‘The art of the saxophone' neemt Beek zijn publiek mee op een uitdagende en genre-overstijgende tijdreis. Water, reflections on the power of our planet
Tijdens het tweede deel van het dubbelconcert deelt Beek het podium met het Tim Langedijk Trio en pianist Marcus Olgers. Ze componeerden muziek voor dit speciale thema-concert onder de titel ‘Water'. Dit wordt aangevuld door de beelden van VJ Roy Verhaag, de zijn videokunsten tijdens het concert live mee improviseert.
Het is de premiere van de ('uit de hand gelopen') compositie-opdracht die Beek begin dit jaar ontving van waterexpert en muziekliefhebber Else Boutkan.

De concertserie
‘C'est le Tom qui fait la musique' belooft vier exclusieve thema-concerten per jaar op wisselende locaties. Hiermee creëert Beek een platform voor nieuwe muziek, de mogelijkheid om muzikale gasten uit te nodigen en om zelf een band op te bouwen met zijn publiek. De bevlogen saxofonist, die begin september nog de Laren Jazz Award won, wil op deze manier zijn artistieke grenzen verleggen, en dat proces delen met zijn publiek. Het programma voor 2011 wordt in december bekendgemaakt.
Meewerkende artiesten

Tom Beek (tenorsax/sopraansax), Stefan Lievestro (contrabas), Mark Schilders (drums), Marcus Olgers (piano/ keyboards), Tim Langedijk (gitaar), Udo Pannekeet (bas), Haye Jellema (drums).
Informatie en kaartverkoop

Het concert van 25 november is eenmalig en vindt plaats in het Comedy Theater in de Nes, Nes 110 in Amsterdam. Kaarten kosten 35 euro en zijn verkrijgbaar via www.comedytheater.nl of via de kassa, telefoonnummer 020 -4222 777 De avondkassa is geopend op voorstellingsdagen: wo en do 17.30 uur - 20.30 uur en op vr en za 17.30 uur - 23.30 uur. Meer informatie over Tom Beek vindt u op www.tombeek.nl. Voor het eerste dubbelconcert op 25 november is er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Beluister hier een optreden van TOM BEEK.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.