Categorie: MUZIEK

Donderdag 25 November 2010 at 09:54 am

Schradinova in Tivoli: We love you 2

Schradinova foto Fred van Wulften Schradinova foto Fred van Wulften Schradinova foto Fred van Wulften

Geschreven door Rianne van Wulften met foto's van Fred van Wulften (klik voor vergroting)

Janne Schra kennen we natuurlijk als de frontzangeres van Room Eleven, waar zij na vier jaar lang optreden en touren mee gestopt is. Zo is zij begonnen met haar gloednieuwe band (eerlijk gezegd niet geheel gloednieuw want de bassist 'Lucas Dols' en de toetsenist 'Tony Roe' zijn met haar meegegaan vanuit Room Eleven) aan een nieuw avontuur: "Schradinova". Waar Janne op 15 oktober haar eerste soloalbum "India Lima Oscar Victor Echo You" mee uitbracht. Janne haar zwoele stem en haar lieve, grappige teksten zijn niet veranderd sinds zij weg is bij Room Eleven. Maar een geheel nieuwe sound is er wel, die niet makkelijk aan een muziekgenre gekoppeld kan worden.

Schradinova foto Fred van Wulften Schradinova foto Fred van Wulften Schradinova foto Fred van Wulften

Na een wat zwaar voorprogramma wist Janne het publiek gelijk mee te krijgen in een relaxte sfeer van oosterse geluiden en zoete teksten. Maar toch is de muziek niet geheel oosters. Als je de muziek in een plaatje zou omschrijven zou je een familie in een oude volkswagen jetta zien zitten die op vakantie gaat naar Italië. Door het vrolijke en energieke samenspel van de bandleden is de sfeer goed, en nemen ze het publiek mee. Vooral het samenspel van Lucas Dols en Philippe Lemm is erg goed, zij dragen de band met gemak en worden aangevuld door Sietse van Gorkum met mooie vioolklanken die de muziek nog voller en sfeervoller maakt.

Een van de mooiste nummers van de avond vond ik: "Italian Family". Een lied wat je het gevoel geeft alsof je op een draaimolen zit. Een ontzettend mooi lied dat Janne met zoveel gevoel zingt, maar tussen neus en lippen door vertelt dat ze het allemaal verzonnen heeft. Het was een ontzettend leuke avond. Ik had meer energie toen ik bij het optreden vandaan kwam, dan toen ik erheen ging. En dat zegt toch denk ik wel wat...

Voor meer info over Schradinova klik HIER.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.