Categorie: MUZIEK

Dinsdag 14 December 2010 at 09:39 am

Gordon heeft zijn nieuwe clubje goed op orde

Foto Nick van Ormond Foto Nick van Ormond Foto Nick van Ormond
Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P met foto's Nick van Ormond (klik voor vergroting)

In een tot de nok toe uitverkocht theater Carré, heeft Gordon zijn nieuwe speeltje ‘Los Angeles' The voices voorgesteld aan het grote publiek. Half blauwspoeling Nederland en alle standwerkers van de Albert Cuyp en hun blondines, waren in de meest opvallende kleertjes gestoken en naar de Amstel getogen om getuige te zijn van het allereerste theaterconcert van dit herencollectief.

Dat het programma ook nog eens voor TV (Uitzending 00.15-01.30 op 01-01-11 op RTL 4 met een herhaling om 13.00 - 14.15 uur) werd opgenomen was een mooie bijkomstigheid, want nimmer was er zo'n enthousiaste bak klapvee bijeen als die avond in Carré. Al direct bij opkomst vloog het publiek massaal uit het oud pluche omhoog om zo'n beetje elke tien minuten, als ware in extase, open doekjes te brengen aan de boys.
Gorden gedroeg zich als een kleine jongen in een snoepwinkel waar hij van alles een hapje mocht proeven. Hij heeft wel een keer of tien gezegd hoe trots hij was en wat een droom er wel niet uitgekomen was. Maar, ere wie ere toekomt het klonk niet verkeerd. Hoewel ik niet echt een liefhebber ben van castraatzangers, en enkelen waaronder Gorden die toonzetting soms heel aardig benaderden, klonk het niet onverdienstelijk. Het moet me wel van het hart dat met grote regelmaat Gordon die toch zeker geen slechte stem heeft, de minste zanger van het geheel bleek te zijn. Vooral Peter Strykes toonde aan over een geweldige stem te beschikken, maar ook Remko Harms en Roy van den Akker klonken fantastisch. Het materiaal wat wordt gebracht is een mix van pop en klassiek met een bombastische muzikale saus van een groot orkest er overheen. Op de cd is de orkestratie van het Metropole Orkest, maar in het theater kwam het muziekclubje van Maurice Luttikhuis de boel ondersteunen. Hoewel het orkest af en toe de boel iets overstemde was het zeker geen onverdienstelijk concert. Dat er door velen direct een vergelijking met ‘il Divo' wordt getrokken, is dan ook niet geheel onterecht, maar dit zijn gewoon Hollandse jongens met een goede strot die meertalig hun materiaal zingen. Hoewel ze beter maar geen Franstalig materiaal kunnen brengen, want dat klinkr dus als stokbroodjes Frans. Maar fans vreten alles zoals bleek. Dat mede initiatiefneemster Tineke de Nooij (ooit een bekende radio Veronica stem) halverwege het concert het feest compleet kwam maken met de gouden cd status na verkoop van 25000 exemplaren in 2 weken tijd, was de kers op Gordons' feesttaart en het is hem en zijn Los Angeles, the Voices, van harte gegund. Op deze speciale avond voor Los Angeles The Voices waren diverse bijzondere gasten aanwezig waaronder Glennis Grace, Edsilia Rombley en zingende bakker Martin Hurkens
Als Gordon dit clubje bijeen weet te houden, zal het niet eens zo lang meer duren voor ook zij hun eerste stadionconcerten zullen houden. Qua geluid moeten ze dan wel voor de Rotterdamse Kuip kiezen want in de Arena verzuipt dit collectief door de meer dan rotte akoustiek.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.