Categorie: DANS, STRAATTHEATER

Dinsdag 04 Januari 2011 at 09:48 am

Dans Droom in Rotterdam

Door Thijs van Zundert

Op 11-12 voerde Young Works Rotterdam i.s.m. SKVR een dance mob uit. Winkelend publiek in de Rotterdamse koopgoot was getuige van de mob, getiteld ‘the Anatomic'. Thijs van Zundert, schrijver/journalist voor onder andere www.cultuurpodium.nl, was toevallig voorbijganger. Hij deelt zijn ervaring:

Ken je dat? Je droomt iets en dat lijkt net echt. Bijvoorbeeld dat je iets moois krijgt, wat je veilig opbergt in een kast. Eenmaal wakker hóóp je dat het echt was en kijk je in de kast. Hoewel je heus wel wist dat het een droom was, ben je toch teleurgesteld...

Zo droomde ik laatst het volgende...

Ik loop door de koopgoot op een doodnormale zaterdag. Opeens klinkt er, vanuit het niets, harde muziek. Ik kijk om me heen, en zie dat er een mevrouw begint te dansen. Ook andere mensen, die eerst nog aan het winkelen waren, beginnen opeens te bewegen. Normale mensen, net als ik. Iedereen begint te dansen. Ik zou mee willen doen maar ken de pasjes niet. Droom ik, of is dit écht? Waar komt die muziek vandaan? Wie zijn die mensen? Waarom kent iedereen de pasjes, behalve ik?
Vol met vragen blijf ik verstijfd staan, een beetje veilig in de buurt van iemand die ook niet danst, dan ben ik tenminste niet de enige die stil staat...
Als de persoon naast me ook begint te dansen, zet ik van schrik een stapje achteruit en pak mijn camera. Zoiets ongelofelijks moet worden vastgelegd. Door mijn lens zie ik hoe tientallen mensen dansen, midden in een winkelstraat. Als de muziek stopt, gaan de dansers weer op in de massa. Het lijkt alsof er nooit iets gebeurd is. Wat een onwerkelijke situatie... Was dit een droom, of was dit echt?

Later denk ik weer aan de droom. Zoals ik ooit in de kast keek, pak ik deze keer mijn camera. Toch even kijken, je weet maar nooit.
Tot mijn verbazing vind ik een filmpje. Het was écht! Mensen hebben afgesproken om met zijn allen in de stad te gaan dansen. Ik ben getrakteerd op een onverwachte dansvoorstelling! Ik ben blij dat er échte mensen bestaan, die dit soort dromen werkelijkheid maken.
Reageer hieronder

Eén reactie

Dance Works Rotterdam/André Gingras
Dance Works Rotterdam/André Gingras ( E-mail ) (URL) - 27-06-’11 16:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.