Categorie: CABARET, MUZIEK

Woensdag 12 Januari 2011 at 4:51 pm

NUHR is het eigen niveau ontstegen.

Nuhr foto Joris van Bennekom Nuhr foto Joris van Bennekom Nuhr foto Joris van Bennekom

Door Jacques Nachtegaal
Met foto's van Joris van Bennekom (klik voor vergroting)

Met 'Het werkt wel' toont NUHR aan dat ze nog steeds, na al die jaren, vooruitgang maken. Hoewel ze eigenlijk een stapje terugmaken door veel meer basaal de planken op te gaan is er zo veel perfectionering waarneembaar dat je wel van vooruitgang moet spreken. In deze voorstelling staat de band; 'A Band Called Eddie' centraal. Een flink aantal jaren geleden is de band, na een leuke periode met veel successen ten gevolge ruzies binnen de band uiteengevallen. Nu zien ze elkaar weer in het oude repetitielokaal.


Hoewel men NUHR nog steeds een cabaretgezelschap noemt is het veel meer dan dat. Ze zijn tevens een goed muzikaal collectief dat niet alleen goede muziek speelt maar daarnaast ook nog eens heel spitsvondig en humoristisch ten tonele verschijnt. De oude vrienden van 'A Band Called Eddie' hebben in de afgelopen jaren talloze dingen gedaan maar nooit meer het plezier gehad, dat vroeger in de band zo gewoon was. Nu jaren later willen ze opnieuw samen een come-backtour beginnen, natuurlijk niet voor de poen maar voor het artistieke maar bovenal voor het publiek wat er steeds om gevraagd heeft. Natuurlijk gaat het niet zonder horten of stoten. Het wordt pas nu duidelijk dat je als toetsenist van de band door de mand valt als er geen kleurenstickertjes op de toetsen zitten en er ontstaan ook veel vragen over de tijden van weleer. Maar het grote geld en publiek lonkt want ze zijn terug en hoe.

In deze NUHR zijn naast de harde kern Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas, de muzikanten Eddie B.Wahr en Kees van der Vooren van de partij en dat betekent dat het vooral qua muziek helemaal goed zit. Toch valt het op dat ze zich niet hoereren om dat te bereiken wat ze met dit programma willen aantonen. Ondanks alle hoge verwachtingen en het steeds maar weer moeten bewijzen een nieuw en weer beter programma te kunnen maken, lukt het NUHR wederom om zich zelf te overtreffen. Misschien juist door de eenvoud en eerlijkheid, die dit programma, lijkt, uit te stralen, komt het allemaal zo eenvoudig over. Maar niets is minder waar want die eenvoud zit in het perfectioneren van woordkeuze, timing en samenwerking. Hoewel de humor soms enigszins platvloers over lijkt te komen is het een verschil wie deze woorden brengt. NUHR mag dan doen zonder echt plat te worden. Het zou de show tekort doen om hier al meer prijs te geven van het gebodene, je moet dit echt zelf gaan meemaken en dan ben ook jij overtuigd NUHR is toch wel iets bijzonders. NUHR is nog in de theaters te zien tot en met 10 juni 2011.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.