Categorie: TIPS, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Dinsdag 15 Februari 2011 at 12:02 pm

PORTUGESE MEESTER ‘RODRIGO LEAO’ VOOR HET EERST IN 20 JAAR OP EEN NEDERLANDS PODIUM!

2011-01/portugees_klein1.jpg

Van de redactie. (klik op foto voor vergroting)

Voor het eerst in zijn bijna twintigjarige solocarrière komt de Portugese superster Rodrigo Leão voor een concert naar Nederland. Op woensdag 20 april verzorgt de Portugees samen met zijn Cinema Ensemble een optreden op het podium van De Melkweg in Amsterdam. De muziek van Rodrigo Leão, een artiest van het kaliber Yann Tiersen, wordt in eigen land gerekend tot een stuk muziekgeschiedenis. Zo maakte hij eerder furore met de internationaal bekende Portugese folkband Madredeus en werkte hij als soloartiest samen met Stuart A. Staples (Tindersticks), Niel Hanon (Divine Comedy) en Beth Gibbons (Portishead). Het optreden van Rodrigo Leão in Vredenburg draagt de titel 'A Mãe', een verwijzing naar een album dat is opgenomen in landen als New York, Spanje, Italië en Portugal. Bijgestaan door het Cinema Ensemble, waarbij de vocalen van Ana Vieira garant staan voor de nodige kippenvelmomenten, neemt Rodrigo Leão de luisteraar mee op reis in zijn wereld, waarbij een filmische mix van fado, wereldmuziek, pop en folk je voor even laten vergeten waar je bent.

Rodrigo Leão; van Madredeus tot Portugese superster... | De muzikale carrière van Rodrigo Leão is bijzonder indrukwekkend. Als basgitarist speelde hij ooit zijn eerste noten binnen Sétima Legião (1982). Een overstap naar het spelen van toetsen binnen Madredeus betekende het begin van een bijzonder tijdperk. Dit Portugese folkgezelschap groeide al snel naar een status van (inter)nationaal allure, waarbij zowel albums als singles voor lange tijd in de bovenste regionen van de album- en hitlijsten pronkten.
Na vijf albums met Madredeus verkoos Rodrigo Leão in 1993 het solopad om zo het muzikale spectrum verder te onderzoeken. Leão ziet zichzelf dan ook als een muzikale 'ontdekkingsreiziger'; de inspiratie voor zijn album 'A Mãe' (De Moeder) vond hij bijvoorbeeld in steden en landen als New York, Goa, Spanje, Italië en Portugal, waar hij voor zijn composities gebruik maakte van geluiden van de straat, spelende kinderen, zingende vogels en soms zelfs zijn eigen mobiele telefoon. In Portugal draagt Rodrigo Leão het etiket van 'een meester in een veelzijdige muzikale wereld', waarin invloeden uit de hedendaagse en klassieke muziek de boventoon voeren. Leão is eveneens hofleverancier voor het aanleveren van composities voor de Portugese film en TV.

Woensdag 20 april 2011
RODRIGO LEAO + CINEMA ENSEMBLE
De Melkweg Rabozaal | Amsterdam | Aanvang: 20.30 | Entree: € 35,00 lidm.

Meer info: www.rodrigoleao.pt | Kaarten te bestellen via: HIER

En bekijk hier alvast een prachtige uitvoering als opwarmertje.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.