Categorie: MUZIEK

Woensdag 09 Maart 2011 at 9:02 pm

Harpen Gala toch weer net iets te veel Tros

Harpengala 2011

Door Jacques Nachtegaal foto van All Access Entertainment.
(klik voor vergroting)

Afgelopen donderdag werd in Utrecht het Buma Harpengala gehouden. De lijst met deelnemende artiesten zag er bijzonder interessant uit en het beloofde dan ook een succesvolle avond te worden. Helaas ging die vlieger niet helemaal op. Natuurlijk was ik bekend met het gegeven dat de TROS voor de grootste familie van Nederland het Gala zou uitzenden en de presentatie van Jolanthe nam ik ook op de koop toe, dat ik mede klapvee zou zijn was ook niet eens zo´n probleem, maar dat de eindregie en producent van dit artiestengala besloten om voorbij te gaan aan het feit dat dit een feest is van de Nederlandse artiesten in alle geledingen is, viel mij bijzonder tegen.

Het gala der harpen is ooit in het leven geroepen om de Nederlandse artiesten extra aandacht te geven bij het grote publiek en om de waardering naar muzikanten uit te brengen (Gouden Harpen) met daarnaast een award voor het aanstormend talent ter stimulering(Zilveren Harpen). Als je dan een aantal gerenommeerde artiesten uitnodigt om het programma extra cachet te geven neem dan minimaal de tijd hen ook minimaal een nummer te laten doen. Nu was de opening voor Blof en mochten zij later nog een song spelen terwijl artiesten als Lange Frans & The Lau, de 3 J's met Ellen ten Damme en de Opposites slechts enkele regels uit hun huidige hit mochten zingen. Wat een belachelijke gedachte om al die toppers af te serveren met een flut fragment. Terwijl eeuwige klepzeikerd Joost den Draaier oftewel Willem van Kooten overdadig veel tijd kreeg om maatje Tony Berk (Gouden Harp) in het zonnetje te zetten. Niet dat dit laatste niet terecht was, Berk heeft heel veel betekend voor de hedendaagse popmuziek maar verdeel de aandacht iets beter.
Onder de met een gouden harp gelauwerden bevonden zich onder andere Nick & Simon, Kane en Van Velzen, de exportprijs ging voor de derde keer op rij naar Andre Rieu en zilveren harpen werden als aanmoediging gegeven aan Caro Emerald, DJ Sander van Doorn en Frans Duijts(beluister ook het bijgaand interview met Frans Duijts). Caro Emerald ging ook nog met de trofee voor het beste Nederlandse lied ( A Night like this) naar huis, zij bleef Marco Borsato & Guus Meeuwis (Schouder aan schouder) en Kane (No Surrender) voor.
Voor de in grote getallen opgekomen artiesten en BNérs waaronder Wesley Sneijder, Tony Neef, Brigitte Nijman, Robert Jan Stips, Hans Dulfer, Alain Clark, Ben Cramer, Babette van Veen, Dean Saunders, Ferdi Bolland, Saskia & Serge, was het uiteindelijk toch een geslaagd feestje, want tot in de kleine uurtjes werd er gedanst, gegeten en gedronken en dat was naast het vele netwerken toch een van de prioriteiten van dit avondje Buma Harpen. Misschien had het allemaal iets minder TROS gemogen, maar het vaderlandse muziek gilde werd wel weer even in het zonnetje gezet en daar draait het uiteindelijk allemaal om bij Buma Cultuur.

Luister hier naar het interview met Frans Duijts. (Klik op het icoontje.)
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.