Categorie: MUZIEK

Donderdag 07 April 2011 at 1:10 pm

Bullet for my Valentine - Fever

Bullet for my Valentine
C.D Bullet for my Valentine - Fever

Door Thijs van Zundert voor Cultuurpodium.nl

Vorige maand bracht Bullet for my Valentine de Tour edition van Fever uit. Op deze special edition staan een aantal bonus tracks, live opnames en videomateriaal. Live muziek moet je eigenlijk gewoon écht live bekijken. De video's en making-off's van de video's zijn wel vet om een keer te zien. Uiteindelijk een must-have voor de echte fan en verzamelaar, maar de ‘normale man' zal zijn handen vol hebben aan de standaard editie:

In 2010 verscheen Bullet for my Valentine's album Fever. Vanaf de eerste track gaat de band los. De eerste noten van deze plaat zijn strak drum- met gitaarwerk, welke als een machinegeweer op je trommevlies schieten. De toon is gezet, en deze toon houdt Bullet for my Valentine heel Fever vol.

Bullet for my Valentine houdt de aandacht vast , door heftige metalcore en overstuurde vocals af te wisselen met melodieuze gitaarriffs en ritmische breaks. Zo laat de band horen dat ze niet alleen rammen om het rammen, maar ook serieus muzikaal onderlegd zijn. De dubbele gitaarsolo's die we kennen van oude grootheden als bijvoorbeeld Thin Lizzy bewijzen dat te meer en geven het geheel nog een beetje extra power.
Enig minpuntje: Bullet for my Valentine houdt op Fever 11 tracks lang hetzelfde niveau vast. Zo dynamisch als ieder nummer op zich is, wordt het geheel hierdoor ietwat rechtlijnig. Geen enkele track klinkt écht beter dan de andere.

Na het luisteren van Fever heb je het bloed op je vingers, van het rammen op je luchtgitaar.

 
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.