Categorie: INTERVIEW, JAZZ, VERWACHT

Vrijdag 08 April 2011 at 7:23 pm

ZESDE EDITIE THE HAGUE JAZZ BEGINT MET EEN FRISSE START.

Ruud Wijkniet foto Hans Speekenbrink

Tekst: Rene de Hilster, Interview met Ruud Wijkniet door Jacques Nachtegaal, foto Hans Speekenbrink, (klik voor vergroting)

Donderdag 7 april was de perspresentatie van The Hague Jazz 2011. Zoals eerder aangekondigd heeft de festivalorganisatie een fiks aantal veranderingen doorgevoerd. Medio juni weten we of het ook verbeteringen zijn.

De grootste aanpassing is natuurlijk de locatie van het festival. Na vijf jaar in het WFCC te hebben vertoefd wordt het festival in 2011 gehouden in, of liever gezegd in en rond, het Kyocera stadion in Den Haag vooral bekend als het ADO stadion.

De festival activiteiten zijn over een week verspreid. Op zaterdag 11 juni een popspecial rond de groep Duran Duran, op 12 juni een programma voor de kids. Woensdag 15 juni is het prijzige gala met als hoofdact Grace Jones. De warming up, gehouden op de Grote Markt in Den Haag, is op donderdag 16 juni en het eigenlijke festival start op 17 juni en duurt tot en met 19 juni. Dit jaar voor het eerst een festival van drie dagen.

Net als grote broer North Sea zijn de verassende en pure jazzacts gedurende het festival met een lantarentje te zoeken. Maar met Joey Calderazzo trio, Dr Lonnie Smith, Danilo Perez trio, Jeremy Pelt, Donny McCaslin, Wallace Roney, David Murray (hij komt met zijn "Nat King Cole En Espagnol" programma), Curtis Fuller en Bobby Hutcherson is er toch nog een leuk jazzgehalte in het programma.

Ook van eigen bodem staan er enige muzikanten van naam. MIchiel Borstlap doet een solo optreden, Benjamin Herman mag niet ontbreken en is er dan ook, Peter Beets is de begeleider van Curtis Fuller, The Ploctones (met nieuwe drummer) en de Cubop City Big Band zijn allemaal op het festival te vinden.

De complete programmering is te vinden op www.thehaguejazz.com.

Dan zijn er ook nog de praktische zaken. Festival directeur heeft dit jaar geen verwachtingen geschept betreffende het culinaire onderdeel van het festival en ook over de bereikbaarheid van het festivalterrein zweeg hij in alle toonsoorten. Dit laatste is wel een interessante want hoewel het Kyocera Stadion met de auto goed te bereiken is ligt dat even anders voor de gebruikers van het openbaar vervoer. Zeker na middernacht kom je daar met trein, tram of bus moeilijk weg. Wellicht speelt het lokale openbaar vervoer en nog op in maar tot op heden is daar nog niets over bekend.

De prijs voor een dagkaart is 55 euro, een passepartout voor drie dagen is € 135,-- Voor verdere prijzen kunt u terecht op de website.

Beluister hier het interview dat recensent Jacques Nachtegaal had met festival directeur Ruud Wijkniet.

Interview Ruud Wijkniet over The Hague Jazz by Cultuurpodium.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.