Categorie: MUZIEK

Woensdag 20 April 2011 at 1:50 pm

De Corona’s hebben een gouden formule.

Coronas
Door Jacques Nachtegaal (voor foto klik voor vergroting)


Het begint al direct bij binnenkomst als het publiek gevraagd wordt de mobiele telefoon niet uit te zetten. En wel om reden dat je die telefoon tijdens de voorstelling nog nodig hebt. Je bent namelijk getuige en deelnemer in een live radioprogramma van Radio Corona waar de Corona's elk telefonisch binnenkomend verzoek spelen. En het publiek wordt geacht te bellen naar het gratis nummer dat tijdens de voorstelling groot op het achterdoek geprojecteerd wordt. Radio Corona is er voor U en U voor Radio Corona.

Natuurlijk wordt niet elk verzoek gehonoreerd, als het ook maar iets te risicovol wordt, geven de presentator van dienst en zijn muzikanten er wel een leuke wending aan om die ene plaat die ze nu net niet zo goed beheersen te omzeilen. Maar neem van mij aan dat ze heel veel wel kunnen spelen. Natuurlijk komt er ook regelmatig iets uit de computer maar over het algemeen wordt er live gespeeld door een groep van 5 muzikanten en de presenterende leadzanger. Van Meat Loaf, Beach Boys, Golden Earring tot Queen worden vertolkt en op zeer verdienstelijke wijze, wel in een eigen interpretatie, net iets afwijkend van het origineel, maar dat is voornamelijk in verband met de rechten van de te spelen songs. Natuurlijk worden kwinkslagen niet gemeden en het aanwezige publiek heeft mede dankzij de komische aanpak en wijze waarop er met het publiek gedold wordt een heerlijke avond vol lol en geweldige muziekhistorie. Het doet een beetje denken aan de beginjaren van Crazy Piano's.
In elke zaal is wel een groep gezellige feestbeesten aanwezig, zo ook in het Isala theater in Capelle aan den IJssel waar ik de voorstelling zag. Een grote groep uitgelaten meiden met in hun kielzog wat volgzame partners. Zij zetten de zaal op z'n kop door van meet af aan omhoog te vliegen zodra een oude hit herkend wordt. Er wordt uit volle borst meegezongen in de zaal en natuurlijk maakt de band daar ook dankbaar gebruik van.
Een treffend moment in de show is dan wanneer zanger presentator van Radio Corona de zaal in gaat omdat hij de vrouw van zijn dromen heeft zien zitten. Natuurlijk is het een vrouw met een partner maar ze wordt wel meegenomen het podium op en dan ontstaat er een sfeer die je niet moet uitleggen maar die je moet meemaken. Het wordt werkelijk een feestje in de goed gevulde zaal. Na natuurlijk een heerlijke maar tevens een licht komische versie van "Paradise by the dashboardlight" is de zaal helemaal om en als dan uiteindelijk de laatste noten geklonken hebben zal niemand in de zaal ontevreden huiswaarts keren, een ieder heeft wel een paar van zijn persoonlijke favorieten voorbij horen komen en iedereen denkt in belangrijke mate te hebben bijgedragen aan de show. En daar zit juist het knappe van deze voorstelling, er zijn slechts enkele echte verzoekjes uitgevoerd, de rest is geprogrammeerd en het publiek tuint er met open ogen in en met liefde want ze hebben een heerlijke avond gehad en juist daarom ging men toch naar het theater, naar de Corona's met Radio Corona. De heren zelf hebben overigens een rijke muzikale achtergrond als producer en/of als (sessie)muzikant. Rias Baarda, Danny ten Have, Axel Lindelauf, Harold Mingels, Hans Vorstenbosch en Erik Vorstenbosch waren eerder te zien en te horen bij o.a. VanVelzen, Volumia, Rowen Hèze, Het Goede Doel, 2nd Place Driver en Crazy Piano's. Overigens komen er ook nog een groot aantal bekende gasten langs die net nog iets meer toevoegen aan het toch al zo feestelijke van deze avond.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.