Categorie: MUZIEK

Donderdag 24 Maart 2011 at 12:31 pm

Perquisite Try-out Rotown Rotterdam

Perquisite foto Jordi Huisman
Door Thijs van Zundert foto door Jordi Huisman(klik voor vergroting)

Na jaren van succes met "Pete Philly en Perquisite", heeft Perquisite besloten een solo album uit te brengen. Dit eerste solo album wordt tijdens een party in de Melkweg op 9 oktober officieel gereleased. Nog voordat het album officieel uitkomt, speelt Perquisite een try-out in Rotown Rotterdam.

Perquisite heeft zijn grootste bekendheid opgedaan met zijn ‘jazzy hiphop' op de cd's in samenwerking met Pete Philly. Zonder dat iemand ooit iets van zijn soloproject gehoord heeft, raakt Rotown uitverkocht. Nog nooit iets gehoord hebbende, is het makkelijk gissen. Zou hij meer hiphop spelen, of jazz? Experimenteel, of commercieel? Toetsen of cello?

Eenmaal aangekomen bij Rotown worden we niet langer in spanning gehouden. Er verschijnt een band op het podium met een gitarist, drummer, toetsenist, 2 zangeressen en een bassist; Perquisite himself.


De muziek die de band ten gehore brengt, zou je nederpop nieuwe stijl kunnen noemen. Dit Perquisite-project ligt in lijn met populaire Nederlandse bands, zoals ze de laatste paar jaar als paddestoelen uit de grond zijn geschoten. Denk bijvoorbeeld aan succesvolle acts als Voicst en De Staat. Na een paar nummers gespeeld te hebben, blijkt de constatering juist. Perquisite vertelt vanaf het podium, dat de volledige plaat bestaat uit samenwerkingen met Nederlandse vocalisten. Ieder nummer is een combinatie van Perquisite en de gast. Dus van productie en de vocalist. Een uniek project van louter Nederlandse bodem.
Ieder optreden zal ook anders zijn, want naast een vaste bezetting, zullen er telkens 3 of 4 van de vocalisten acte-de-presence geven.

Tijdens het try-out concert verschijnen onder anderen GMB en Maurino Alarcon op het podium. Hoewel het concept van de verschillende vocalisten erg verassend, afwisselend, en daarmee spannend is, komt het op het podium niet helemaal goed over. Natuurlijk, de nummers zitten goed in elkaar. Dat is Perquisite wel toevertrouwd. Wat muzikaliteit betreft valt er dan ook niets op de nummers aan te merken. De uitvoering verloopt niet altijd even soepel, maar het is een try-out. Niemand die daarover een ongetogen woord zal laten. Toch lijkt er continu iets te missen. Het is moeilijk de vinger te leggen op wat dat nu precies is, maar na lang denken wordt het duidelijk. Het optreden mist een soort ‘rode draad'; een frontman met charisma en ego, die het publiek vermaakt en de schijnwerpers pakt dat het een lieve lust is.
In dit gezelschap zou Perquisite de rode draad moeten zijn. Hoewel hij genoeg charisma heeft, lijkt het hem aan ego te ontbreken om echt de show te leiden.

Wellicht komt het ook doordat hij voor het eerst met zijn eigen solo-plaat op het podium staat. Misschien moet hij nog in zijn rol als frontman groeien. Of misschien wilt hij dat wel helemaal niet. Wat maakt het uit. De avond was een try-out en vanaf nu kan het alleen maar beter worden. Voorlopig kijken we reikhalzend uit naar de CD.

Klik hier voor de Website van Perquisite
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.