Categorie: NIEUWS, TONEEL, VERWACHT

Zaterdag 14 Mei 2011 at 11:21 pm

Bekendmaking Juryselectie 2011 Nederlands Theater Festival

2011-05/tf_nl_2011_met_data_zwart2.jpg 2011-05/tf_nl_2011_met_data_zwart2_copy1.jpg

Van de redactie, heet van de naald! (voor foto's klik voor vergroting)

Clairy Polak maakt Juryselectie 2011 bekend.
Zaterdag 14 mei onthulde juryvoorzitter Clairy Polak de officiële juryselectie 2011 van het Nederlands Theater Festival in het programma Opium Radio van de Avro op radio 1. Deze juryselectie bestaat uit de 10 absolute hoogtepunten van dit theaterseizoen, "die niemand gemist mag hebben", volgens de vakjury.
De voorstellingen zijn voor een breed publiek te zien op het Nederlands Theater Festival in Amsterdam van 1 - 11 september. De grote zaal producties zijn te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam en de kleine zaal producties in Theater Bellevue.

De juryselectie Nederlands Theater Festival 2011 luidt als volgt:

Grote zaal:
De Mexicaanse Hond i.s.m. Olympique Dramatique - Bij het kanaal naar links
Hummelinck Stuurman Theaterproducties - De Kus*
Toneelgroep Amsterdam en NTGent - Kinderen van de zon*
Toneelgroep Amsterdam en Toneelschuur Producties - Al mijn zonen
Wunderbaum - Natives II

Kleine zaal:
Dood Paard - FREETOWN
Het Nationale Toneel - Emilia Galotti
mightysociety - mightysociety8
Het Nationale Toneel/Laura van Dolron - Sartre zegt sorry
De Toneelmakerij & Firma Rieks Swarte - De storm

* Genomineerd voor de Avro Toneel Publieksprijs

De jury ziet "een duidelijke voortzetting van de trend, waarin avontuurlijke regisseurs op zoek zijn naar nieuwe vormen om klassiek repertoire naar hun hand te zetten. In een aantal geselecteerde voorstellingen is dat zeer inventief en geslaagd gebeurd". De jury merkt verder op dat "in de Kleine Zaal de trend van egodocumentair theater definitief voet aan de grond heeft gekregen dit jaar. Hierin staan vaak jonge makers alleen op de vloer. Zij kiezen hun eigen weg in voorstellingen die over hun zielenroerselen gaan".

De vakjury bestaat uit: Clairy Polak (voorzitter), Andreas Fleischmann (vice-voorzitter), Marijn Lems, Marcel ‘t Sas, Gieske Bienert, Chiel Kattenbelt, Lucia van Heteren, Wil Hildebrand, Inge Imelman en Hein Janssen.

Het Nederlands Theater Festival en dus ook het Amsterdam Fringe Festival vindt plaats in Amsterdam, van 1 t/m 11 september 2011. Meer informatie klik hier.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.