Categorie: CD-DVD, MUZIEK

Dinsdag 14 Juni 2011 at 12:47 am

Ocobar is meer dan achtergronddeuntjes

OCOBAR 2011 foto Joke Schot OCOBAR 2011 foto Joke Schot OCOBAR 2011 foto Joke Schot

 Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P met foto's van Joke Schot (klik voor vergroting)

Het muziektrio Ocobar, Cok van Vuren, Rob en Bart Wijtman, is bij het grote publiek vooral bekend van het helaas gestopte TV programma "Holland Sport". Dat zij veel meer zijn dan het trio muzikanten dat de achtergrondmuziekjes van dit geweldige tv programma verzorgen was bij een enkeling al bekend, maar mede dankzij het nieuwe album "Kamiki" zal die bekendheid als volwaardig muzikaal trio snel groter worden. In de sfeervolle theaterlocatie Gouvernestraat in Rotterdam (voorheen Lantaren /Venster) werd deze nieuwe cd ten doop gehouden. Het eerste exemplaar werd niet, zoals mogelijk verwacht, uitgereikt aan Wilfried de Jong ,maar aan Nico Dijkshoorn, de inmiddels overbekende tv poëet uit de Wereld Draait Door. Op een Nico verantwoorde wijze werden de heren in het welbekende woordenzonnetje gezet en mocht, na Nico's woordenstroom, het in groten getale opgekomen publiek met in hun midden o.a. Wilfried De Jong en Robert Jan Stips (o.a. Nits) zich gaan vermaken met een ruim een uur durend promo concert.

OCOBAR 2011 foto Joke Schot OCOBAR 2011 foto Joke Schot OCOBAR 2011 foto Joke Schot

Overweldigend dat was het eerste wat in mij opkwam bij het horen van de nieuwe tracks die zij tijdens dit cd-doop concert speelden. Ondersteund door laserlicht, rookmachines en veel warmkleurige spots speelden ze een ieder van de sokken. Vooral gitarist Cok van Vuren toonde zich een ware grootmeester op de vele gitaren die hij voor deze avond had meegenomen. Mede door het licht en door zijn spel leek het af en toe of ik bij een intiem concert van Pink Floyd's David Gilmour aanwezig was. Geweldig wat Van Vuren uit zijn snaren en pedalen weet te halen. Ook de gebroeders Wijtman, Bart op bas, toetsen en computer en Rob achter de trommels en percussie zijn geweldig op dreef. Nagenoeg alles wat van het album te spelen was werd gespeeld en het enige dat ontbrak was de aanwezigheid van de musici die op het album als gastmusici hun medewerking hadden verleend zoals de Rotterdamse toptrompettist Eric Vloeimans, Whistler Geert Chatrou, DJ Git Hyper en storyteller Eddy Kelly. Anders had het album mogelijk integraal gespeeld kunnen worden.
Eenmaal in de auto, na afloop van het concert, direct het album in de cd speler gedaan en daar het ontbrekende van het concert beluisterd en dan valt nog eens, eens en temeer op hoe sterk het materiaal van Ocobar is. Naast de alom van "Holland Sport" bekende melodietjes "Hats Off" en "Bombay Twist", zijn vooral de door een heerlijk Vloeimans trompetspel overgoten ballade "JM's Tender Chaos" en het lekker stevige "Kamiki Bar" enkele van de klappers op dit album. In "All Aboard" met kunstfluiter Geert Chatrou, ontstaat er een heerlijk muzikale strijd tussen de kunstfluiter en de gitarist in een nummer dat een aantal zeer opvallende tempo en stijlwisselingen kent. Vooral deze laatstgenoemde track geeft overduidelijk de veelzijdigheid van Ocobar aan. Gelet op de enthousiaste reacties in de Gouvernestraat en de werkdrift van de drie heren zal dit zeker niet het laatste album van dit supertrio zijn. Ik kijk nu al uit naar hun volgende experimenten en projecten, want er staat nog heel wat op stapel bij de heren van Ocobar.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.