Categorie: MUZIEK

Vrijdag 17 Juni 2011 at 11:55 am

HET RONDANE KWARTET SPEELT SIMEON TEN HOLT

2011-06/rondane_kwartet_-_canto_ostinato.jpg 2011-06/rondane_kwartet_copy1.jpg
(klik voor vergroting)

Tip van de Redactie.
DE DUIF, Amsterdam - 18 juni 2011 - aanvang 20:15 uur

Het Rondane Kwartet speelt Canto Ostinato (1976) van Simeon ten Holt. De precieze bezetting van dit werk is vrij. Tijdens het spelen worden veel beslissingen overgelaten aan de musici. Het concert in De Duif wordt gespeeld op vier Fazioli vleugels. Een bijzondere klankervaring.

Het Rondane Kwartet legt zich toe op de uitvoering van de avondvullende werken voor vier vleugels van Simeon ten Holt. Het Kwartet werd in 2002 opgericht onder de naam Bergen Kwartet. In 2010 werd de naam veranderd in Rondane Kwartet. Het kwartet bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee.
Het Rondane Kwartet wordt gezien als de tweede generatie pianisten die zich bezighoudt met de muziek van Ten Holt. Bij de interpretaties zoeken zij naar nieuwe klanksferen en reageren hiermee op de uitvoeringshistorie van deze muziek zoals neergezet door bijvoorbeeld Polo de Haas en Kees Wieringa.

Dit concert is een initiatief van Stadsherstel Amsterdam
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.