Categorie: JAZZ, VERWACHT

Donderdag 07 Juli 2011 at 01:01 am

Gent Jazz morgen van start

Sonny Rollins (fotograaf Hans Speekenbrink)

Jazz en Gent zijn zeker geen vreemden voor elkaar want deze tweede stad van Vlaanderen kent een levendige jazzscene. Ook hebben ze daar een goed lopend en zeer gezellig jazzfestival.

Gent jazz, want daar hebben we het over, draait al weer een tijd mee in de festival scene. Dit festival stond voor heen bekend als het Blue Note (records) jazz festival maar voert sinds enige jaren de naam Gent Jazz.

Een festival in Belgie is een totaal andere beleving dan de grote festival van bij ons. Rust en vooral een goede verzorging van de inwendige mens zijn een belangrijk onderdeel van de totale festival beleving.

De programmering liegt er ook niet om. Donderdag 7 juli staat als headliner niemand minder dan de tenorreus Sonny Rollins op het podium. Vrijdag zijn Al Foster, hij brengt met onder meer Fred Hersch een eerbetoon aan die andere tenorreus Joe Henderson, en Dave Holland te bewonderen.

Zaterdag is voor de bluesliefhebbers de dag met een optreden van Blues Boy King. Het eerste gedeelte van het fedstival wordt in stijl afgesloten met onder meer Return To Forever, Terence Blanchard en de altijd spettende SoulBop band.

Kortom, een festival om naar uit te zien en zeker te gaan bezoeken.

Info over tickets, tijden en accomodatie is te vinden op www.gentjazz.com
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.