Categorie: FESTIVAL, MUZIEK, NIEUWS, TIPS, VERWACHT

Vrijdag 22 Juli 2011 at 1:28 pm

Tom Pintens presenteert De Oogst in de Tolhuistuin. Een muzikale zondagmiddag met o.a. Roosbeef & Spinvis

Zomer in de Tolhuistuin2011-07/pintens.jpgZomer in de Tolhuistuin foto Francis Broekhuijsen 

Tip van de redactie.

Tom Pintens nodigde een reeks mensen uit die hem muzikaal en als mens inspireerden om te worden tot wat hij is voor een middag in de Tolhuistuin in Amsterdam. De line-up voor deze door Pintens gecurateerde middag in de Tolhuistuin in Amsterdam, bestaat uit zijn kameraden uit Antwerpen: Tijs Delbeke, Gregory Frateur, Bjorn Eriksson, Ellen Schoenaerts. Met speciale, eenmalige optredens van Roosbeef en Spinvis. Tom Pintens verdiende zijn sporen bij Zita Swoon, werkte samen met Gabriel Rios, Admiral Freebee en Flowers for Breakfast. Nu is er het album 'De Oogst': een verrassend stevige gitaarplaat met een dromerig-filmische sfeer. De alleskunner Pintens weet invloeden van zowel Radiohead als Chopin perfect te integreren in een heel eigen stijl.

Zondag 24 juli - Tuin open: 13:00 - 00:00 - Programma van 14:00 - 19:00 uur - Entree: €12,50

Uiteraard is er t/m eind augustus meer te zien en te beleven in de Tolhuistuin, het best bewaarde geheim van Amsterdam. Bekijk HIER het Programmaboekje.

Ellen Schoenaerts schreef voor al zijn Nederlandstalige albums hoofdzakelijk de teksten, dus is een onmisbaar component in Tom's muziek. Dit najaar brengt zij haar eigen debuutalbum uit, verwacht u aan levensliederen recht vanuit het hart. De teksten zijn eens te meer wars van woordspelingen, oneliners, grote filosofieën en overdreven beeldende taal, de muziek is grimmig en speels... een belevenis!

Tijs Delbeke, speelt live ook mee met Ellen Schoenaerts, werd ontdekt toen deUS vorig jaar op Pukkelpop hn liveshow versterkte door Tijs als zesde groepslid te vragen...en ook bij Tom Pintens speelt hij mee op de plaat en live, intussentijd werkt hij keihard aan zin eigen groep Sir Yes Sir. Het is ook uit dat repertoire dat hij enkele songs zal brengen, solo en samen met Tom. Met hun debuut-EP toont Sir Yes Sir (SYS) zich de waardige troonopvolger van voorgenoemde Belgische alternatieve rockiconen en geeft het blijk van een tomeloze inspiratie en spelplezier. Gedurfde songs, doordachte teksten, slimme gitaarriffs en vuile synths leveren SYS een stevige en herkenbare sound op. Tom werd ook gevraagd als producer voor het debuutalbum van deze veelbelovende band!

De band met Bjorn Eriksson dateert uit de tijd dat zowel Bjorn als Tom bij Zita Swoon speelden en samen Europa rondtourden. Bjorn speelt momenteel bij Admiral Freebee, Country Ladies en nog een dozijn projecten, èn ook in de groep van Tom! Bjorn heeft ook zijn eigen band, Maxon Blewitt, waarmee hij eindelijk na enige omzwervingen dit najaar een nieuw album zal uitbrengen. Bjorn's roots liggen in country, bluegrass en americana, deze heeft hij subtiel verweven in een reeks mooie, soms scherpe, maar vooral intieme en hedendaagse popsongs.

Stijn Cole (ken je van Off the Record, de beatboxband en Colepark) is Tom's oudste groepslid! Hij speelt al jaren in allerlei bezettingen bij Tom en voegt met zijn human beatbox en toetsen steeds een heel bijzondere toets bij aan het live gebeuren. Vandaag brengt hij enkele songs uit zijn eigen repertoire, Colepark!

Ook voor het tweede album van Roosbeef fungeerde Tom als producer, en intussen ook trouwe vriend van de groep. Hij zal ook live meespelen in haar band, en daarom mag Roos niet ontbreken met enkele van haar liedjes op deze mooie namiddag!

De band tussen Tom en Spinvis werd gesmeed toen Tom een tweetal jaar geleden werd gevraagd enkele supports te verzorgen voor Erik de Jong's theatertour. Erik vroeg Tom ook voor zijn film Lupo Thomas die hij samen maakte met Hans Kok, om "Tom de Treurige Postbode" te spelen. Sindsdien verliezen beide elkaar soms uit het oog, maar niet uit het hart. Spinvis stemde toe enkele van zijn liedjes te brengen op deze namiddag, ook samen met Tom!
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.