Categorie: CD-DVD, MUZIEK, TIPS

Maandag 17 Oktober 2011 at 1:08 pm

Gers Pardoel speelt thuiswedstrijd

Gers foto Marieke van ZunderrtGers foto Marieke van ZundertGers en Sef foto Marieke van Zundert

Door Thijs van Zundert met foto's van Marieke van Zundert (klik op foto's voor vergroting)

Afgelopen donderdag 13 oktober gaf Gers Pardoel zijn album-release party in de Nieuwe Oogst in Rotterdam. Het is in korte tijd hard gegaan met de carriere van Gers. Hij loopt al wat jaren mee in de muziek business, maar was nooit écht doorgebroken. Totdat hij het afgelopen half jaar opeens overal opdook. Radio, televisie, print, online, Gers was overal; promotie voor het langverwachte eerste album, "Deze wereld is van jou'.

Als Gers om stipt 22.00 uur het podium oploopt, schuifelt het publiek naar voren. Hij nodigt het publiek uit om nog wat verder naar voren te komen. Want "Eej, ik wil een beetje liefde voelen man!"
Het eerste nummer dat hij brengt is de titeltrack van het album; ‘Deze wereld is van jou'. Het album heet zo, omdat hij gelooft dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt. Het nummer gaat over de lange weg die hij aflegde om aan de top te komen en hoe dankbaar hij is dat hij nu eindelijk zijn eigen album heeft. Voor de release party van dit album staat de zaal vol met bekenden van hem. Gers heet iedereen welkom, noemt zelfs wat mensen bij naam en wijst zijn eigen vader aan, die trots vanaf de zijkant naar het publiek zwaait.
Niet alleen uit zijn teksten, maar ook aan uit zijn gedrag blijkt de dankbaarheid voor het succes. Gers heeft continu een lach op zijn gezicht en rapt iedere track vol enthousiasme. Dit brengt een erg grote gunfactor met zich mee en het publiek reageert dan ook bij iedere track even enthousiast. Dat moet ook wel, want zodra de zaal niet hard genoeg springt bij bijvoorbeeld ‘Morgen ben ik rijk' stopt Gers het nummer en begint gewoon opnieuw. "En nu moet wél iedereen meedoen, kom op, nog een keer!" Dit sorteert effect, heel het publiek doet wat er gevraagd wordt. Iedereen gaat uit zijn dak.
Voor het nummer ‘Vandaag' komt Hef het podium op. Hij is te laat want zat nog te blowen en kent de tekst niet uit z'n hoofd. Hij rapt de track vanaf zijn BlackBerry. Na het nummer biedt hij hier ook excuus voor aan, maar het publiek maalt er eigenlijk niet echt om. Het klonk uiteindelijk best goed.
Even later komt Sef nog het podium op voor het nummer ‘Bagagedrager'. Achterin de zaal staat Dio, en op het einde komen de mannen van Flinke namen nog even voorbij. Achter de draaitafel staat heel de avond DJ Darryl, kortom, veel van Gers' vrienden uit de hiphop scene zijn er ook vanavond. Maar ook Gers' zusje is aanwezig. "Ze staat daar, en ik wil niet dat jullie aan haar billen zitten enzo" zegt de sympatieke Brabander vanaf zijn stage.
Uiteindelijk brengt Gers zijn hele album ten gehore voor een zaal vol vrienden familie, collega's en fans. Als er met ‘Broodje Bakpao', de hitsingle van De Opposites uit de film ,New Kids Turbo (red.) echt een knallend einde aan de show komt, schreeuwt de hele zaal ‘We want more'. Gers kijkt het publiek in en schreeuwt met een lach om zijn mond "Hou je bek man, ik heb niet meer, dit was het." Ook geeft hij zijn boodschap nog even mee: "Doe wat je wilt, voordat je dood gaat!"

‘Deze Wereld is van jou' is vanaf 14 oktober overal verkrijgbaar.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.