Categorie: ALGEMEEN, MUZIEK, NIEUWS, TIPS, VERWACHT

Woensdag 02 November 2011 at 12:02 pm

‘ANNO', het nieuwe album van Tim Akkerman

Tim Akkerman foto Stephanie Pistel Tim Akkerman foto Stephanie Pistel

VAN DE REDACTIE

Op vrijdag 18 november 2011 verschijnt ‘ANNO', het nieuwe album van Tim Akkerman. Een resultaat van geloven in jezelf en luisteren naar je hart. Twee jaar lang heeft Tim zijn muzikale ziel en zaligheid onder een vergrootglas gelegd, op zoek naar zijn ware aard als persoon en muzikant. Dehectiek van het stedelijke leven werd achtergelaten, om vervolgens de rustiek, en zo ook de juiste inspiratie, te vinden in een afgelegen huisje in Zeeland. Bij het schrijven van de nieuwe songs luisterde Tim niet alleen naar zichzelf, ook liet hij zich voeden door de sfeer en composities van artiesten als Simon & Garfunkel, Josh Ritter, Thomas Dybdahl en Amos Lee. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Tim Akkerman ‘ANNO' 2011 een verhaal vertelt in de vorm van pure authentieke folkpop, geheel in stijl van bekende en minder bekende singer-songwriters uit het heden en verleden. Het nieuwe werk van Tim Akkerman is echter meer; het is de ideale soundtrack voor een bootreis langs de Noorse fjorden of een roadtrip door de bergen van Canada...


Terugkerend thema op ‘ANNO' is het begrip ‘tijd' en daarmee nauw verweven het maken van keuzes en het dichtbij jezelf blijven in een relatief ‘gemaakte' wereld. Met de release van ‘ANNO' presenteert Tim Akkerman niet alleen een nieuwe kant van hemzelf als muzikant. Ook laat hij de wereld graag kennismaken met een bijzondere groep mensen; muzikanten die hem zowel op het album als op het podium ondersteunen, begeleiden en aanvullen.

‘Nonzero'als eerste wapenfeit van ‘ANNO' | De eerste single van het nieuwe album van Tim Akkerman draagt de titel ‘Nonzero'. Het is een van de eerste nummers die Tim schreef na zijn afscheid van Di-rect. Het nummer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Wright en belicht de logica van de menselijke bestemming. De opnames voor de bijbehorende videoclip van ‘Nonzero' zijn geschoten in Noorwegen, deze wordt binnenkort online gepresenteerd. | Impressie video Tim Akkerman ‘Nonzero' live / akoestisch (solo) :

‘ANNO' live! | De live-presentatie van ‘ANNO' vindt plaats op vrijdag 9 december op het podium van Paradiso (bovenzaal) in Amsterdam. Een clubtour langs de bekendere poppodia in Nederland staat gepland in het voorjaar van 2012.

Tim Akkerman ‘ANNO' ligt vanaf vrijdag 18 november in de winkels. Het album is dan eveneens te bestellen via iTunes.

Meer info over Tim Akkerman | ‘ANNO' : www.timakkerman.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.