Categorie: MUZIEK, TIPS, WERELDMUZIEK

Donderdag 16 Februari 2012 at 11:57 am

BENEFIETAVOND VOOR zwaargewonde JOEP PELT OP 13 MAART

De Amsterdamse zanger/gitarist en Radio 6-presentator Joep Pelt raakte in januari levensgevaarlijk gewond bij een auto-ongeluk in Zuid Afrika. Hij was samen met zijn vrouw Hester op vakantie in Zuid-Afrika. Bij het ongeluk is Hester om het leven gekomen. Joep zelf verkeerde in kritische toestand en heeft wekenlang intensieve medische behandeling ondergaan in een ziekenhuis in Johannesburg. Een aantal vrienden van Joep heeft meteen de koppen bij elkaar gestoken en zo ontstond het idee voor een benefietavond voor Joep in de Melkweg.
Het neusje van de zalm van de Amsterdamse muziekscene zal dinsdag 13 maart de sterren van de hemel spelen.

Joep die momenteel nog in Zuid-Afrika in het ziekenhuis ligt, hoopt zelf ook aanwezig te zijn. Augustus 2011 verscheen zijn laatste album Stolen Serenades waarop hij bekende en minder bekende songs in een bluesjasje steekt, zowel op Amerikaanse als West-Afrikaanse wijze. Want Joep weet als geen ander de lijnen te leggen tussen de Amerikaanse blues en de Malinese desert blues. Met wijlen Lobi Traoré uit Mali nam hij het album I Youguba op. In zijn gitaarspel is hij beïnvloed door wijlen Ali Farka Touré, de Malinese grootmeester van de desert blues, die hij ooit bezocht in diens woonplaats Niafunké.
Line-up: The Ex, Typhoon, Benjamin Herman, Tim Knol, Harry Sacksioni, Perquisite, Moke, Lucky Fonz III, T.S Galloway, Mdungu, Arthur Adam, MPS Pilot. Presentatie: Jaap Boots.
Dinsdag 13 maart, zaal open 19.00 uur, aanvang 20.00 uur in De Melkweg, Amsterdam.
Entree 15 euro (geen lidmaatschap), alle inkomsten gaan naar de getroffen artiest.

Rik van Boeckel
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.