Categorie: JAZZ, MUZIEK

Zaterdag 03 Maart 2012 at 8:50 pm

Han Litz Group Epiphany

2012-03/Han.png
Label: Flyin' High
Distributie: Coast to Coast
Releasedatum 9 maart
Waardering ****
Door Rik van Boeckel voor Jazzpodium.com en Cultuurpodium.nl

Met Epiphany (letterlijk Ingeving) hebben fluitist Han Litz en zijn groep een mooie Cd vol sterke en vloeiende composities geproduceerd, met een mix van nu jazz, Brazil, samba grooves, flute funk, moderne dance en deephouse. Litz zelf schittert op de (alt)fluit, hij lijkt als het ware te spreken via de fluit zoals in Bairro Alto. Ik zie mezelf weer lopen door die oude wijk van Lissabon vol café's met deze muziek om mij heen. Maar het zou ook zo maar een wijk in een Braziliaanse stad kunnen zijn want de bossa nova feel komt al in de titeltrack voorbij.

Om in het door Orlando Mino gezongen Away Again (Lejos) een tango touch te krijgen en een jazzy tintje door het pianospel van Thijs Cuppen. Het is een dromerige ‘canción’(lied). De funky drums van Udo Demandt en percussie van Claus Tofft luiden Flute Funk in. Doch de fluit geeft hier de groove aan. Ik krijg associaties met Weather Report; de volgende track Beauty & Light is up tempo flute jazz. In het gedragen A Samurai’s Way moet je goed luisteren om de oosters getinte melodie op de fluit te horen. 11.11 is een echte danskraker, zal het goed doen in de Zandvoortse strandtenten deze zomer. En Purity is een rustpunt in dit voortreffelijke album dat zich beweegt op het snijvlak van jazz, Brazil en funk. Met Thijs Cuppen op piano, rhodes en melodica, Eric Calmes op bas, Folker Tettero op gitaar, Udo Demandt op drums, Kris Rietveld op zang en gastbijdragen van Orlando Mino en Claus Tofft heeft Litz een sterke band om zich heen verzameld. Dat de productie sterk is, is niet verwonderlijk aangezien Litz zelf ook voor anderen heeft geproduceerd zoals Kindred Spirits Ensemble en Lex Empress & The Royals.

CD presentatie optredens:
Maandag 26 maart, 20.00 uur Paradiso, Amsterdam
Zaterdag 31 maart 22.00 uur
DJS/ Jazzlab, Dordrecht
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.