Categorie: THEATER, DANS, FESTIVAL

Maandag 25 Juni 2012 at 6:40 pm

De Parade is na enkele dagen al goed warmgedraaid.

 

Door Jacques Nachtegaal (Het Collectief N & P) fotografie Joke Schot.

Even leek het er op dat de Parade die momenteel in het Rotterdamse Museumpark is neergestreken in het water zou vallen. Het leek wel herfst die eerste dag, Gelukkig tijdens de officiële opening door dominee Gremdaat (Paul Haenen) was het in Rotterdam al iets beter en der zaterdag was het gewoonweg heerlijk toeven op de Parade, die nog tot en met 1 juli in Rotterdam blijft.

Het meest sfeervolle theatercircus van Nederland trekt zoals elk jaar van Rotterdam, via Den Haag (Westbroekpark 6 t/m 15 juli), Utrecht (Moreelsepark 20 juli t/m 5 augustus) naar de eindbestemming Amsterdam (M.L. Kingpark 10 t/m 26 augustus) in die periode heeft het Nederlandse cultuurminnende publiek volop de mogelijkheid om vooruitblikken op het komend theaterseizoen en onverwachte vaak gewaagde combinaties van acteurs en actrices mee te maken in meer dan sfeervolle tentvoorstellingen van maximaal 45 minuten. Ook de toegangsprijzen, voor ons Hollanders altijd belangrijk, zijn daardoor extra laag voor bedragen rond de 5 en 8 euro krijg je geweldige producten voorgeschoteld.

De komende periode houdt Cultuurpodium.nl je op de hoogte van die culturele juweeltjes. Zo ging het duo Nachtegaal & Schot onder andere op bezoek bij "Ik hou het hier niet meer uit" van Zep projecten, met o.a. Dick van den Toorn en Lieke van Lexmond. Carola en Ted hebben het gehad in Nederland, Ted al jaren werkloos en gepakt voor uitkeringsfraude besluit het roer helemaal om te gooien en een macro biotische naturistencamping te beginnen in Bulgarije. Via, via heeft hij een mannetje die in Bulgarije alles voor hem in orde zal maken. De camping met opstallen en vooral alle bescheiden zullen geregeld zijn als ze met hun I-Pad verslaafde dochter (Van Lexmond) aankomen. Vanzelfsprekend loopt alles anders dan gepland en ter Plekke wordt Carola verliefd op de regelaar en krijgt Ted warme gevoelens voor een jonge Bulgaarse (dubbelrol van Lexmond). Als dan ook nog eens de gasten het laten afweten worden inventieve noodgrepen gedaan, echter of dat de oplossing is? Een lekkere pretentieloze droogkomische voorstelling met een collectief topacteurs die de tent continue aan het bulderen brengt.

De voorstelling "Liefde is een Slagveld" van het RO Theater wordt gespeeld door de cabaretier Wart Kamps (Kamps & Kamps - vh. Rooyakkers, Kamps en Kamps) en Ro acteur Rogier Philipoom. Die afwisselend mannen- en vrouwenrollen spelen in korte relatiescènes. Van Hitler met zijn vriendin Eva von Braun tot twee hoogbejaarde oudjes en van gehandicapte jongen met een blonde bimbo tot een oude pedo met een schooljongetje, Wart en Rogier lappen alle zeden aan hun laars en spelen heerlijk voor de vuist weg. Spontaan en bijzonder komisch en steeds weer verrassend wat er nu weer komen gaat een onmogelijk te missen Parade voorstelling.

De lekkerste verrassing op de Parade vindt plaats in de grootste Paradetent, daar waar de twee theaterbeesten pur sang, actrice, danseres, muzikante en bovenal heerlijke (rock)zangeres Ellen ten Damme en de onvolprezen Duits/Nederlandse totaalentertainer Sven Ratzke een geweldige nachtclubshow ten tonele voeren. Entertainment, cabaret, rock en pop versmelten in een broeierige atmosfeer tot hoogstwaarschijnlijk de sterkste troef van de Parade 2012 "Ten Damme en Ratzke on the Rocks". De show spettert, vonkt en bevat ontelbare sterren, al dan niet afgeschoten. Naast Ratzke's vaste pianist Charly Zastrau schittert tevens een heerlijke band, drum, gitaar en contrabas, waardoor het nachtclub idee volmaakt is. De twee kanjers variëren van mooi ingetogen materiaal zoals "Viel zu heiss" en "In jener zeit" tot satisfaction en een medley met geweldig materiaal van "Total Eclipse of the Heart", "Telkens weer", "See you in Vegas", "Hello" en "Paradise by the dashboard light". Maar ook het oude Sonny & Cher succes "I've got you babe" en een meesterlijke interpretatie van een Leonard Cohen succes wat nu in het Duits is vertaald naar "Tanz Mich". En dat alles is natuurlijk doorspekt met de vileine humor en heerlijke theatrale trekjes van Ratzke en het acrobatische en muzikaal spektakel van Ten Damme. Deze theatercombi, die later dit jaar in een uitgebreidere vorm een korte theatertour door Nederland zal gaan maken is een voorstelling die een absolute must op de Parade 2012 is. Drie uitverkochte voorstellingen per avond lijkt vaste prik te gaan worden, haast je en ga het beleven.

De Parade gaat door zoals het een reizend theatercircus betaamt en lees later meer op deze site want we blijven volgen.
Reageer hieronder

Eén reactie

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.