Categorie: FESTIVAL, MUZIEK

Maandag 20 Augustus 2012 at 11:17 am

Gers Pardoel brengt Lokeren in de stemming

Lokeren Lokeren Lokeren

Door Sarah Ringoet
Lokerse feesten, Oost- Vlaanderen, België 12/08/2012


Onder een schitterende avondzon komt Gers Pardoel het podium op.
De toon is gezet; het belooft een energieke avond te worden.
Gers zingt liedjes van zijn album: ‘Deze wereld is van jou' als ook ‘Broodje Bakpao' van The Opposites waar hij in 2009 met collega Sef op rapte.
Gers is gecharmeerd door het enthousiasme van het Lokerse publiek en herinnert hen eraan dat het hun feestje is.

Hij vraagt aan een vriend die hij heeft meegenomen en die vanaf de zijkant toekijkt iemand uit het publiek te kiezen en diegene bij hem op het podium te laten komen, zodat Gers kan laten zien wat hij al de hele week meemaakt. Het meisje staat ietwat verlegen, maar ook trots op het podium. Het aantal dansende mensen neemt toe waneer de rapper de iets bekendere liedjes zoals ‘Bagagedrager' zingt. Halverwege filmt hij zijn publiek en zegt ‘Dit ga ik zometeen op Twitter gooien', waarop Pardoel's publiek zich van haar beste kant laat zien.

UB40 volgt Gers op, maar daarmee wordt het opzwepende tempo gebroken. De band sluit in stijl af met ‘Can't help falling in love with you'.

Daarna is het de beurt aan Marco Borsato die geflankeerd wordt door muzikanten die er net als hij voor de volle honderd procent voor gaan. Marco is een podiumbeest; hij sleurt iedereen mee in een uniek Borsato feest en bekent de afgelopen tijd het optreden op festivals te hebben gemist. Marco is zichtbaar onder de indruk: meerdere malen zegt hij kippenvel te hebben. Hij zingt maar liefst anderhalf uur, brengt oude en nieuwe hits waaronder een langzame ‘Dromen zijn bedrog' dat halverwege in een up tempo versie verandert. Hij krijgt ruim tienduizend mensen aan het dansen en zorgt ervoor dat de slotavond onvergetelijk wordt.

Het is Regi die deze editie van de Lokerse Feesten met een strakke set afsluit.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.