Categorie: ALGEMEEN

Donderdag 13 September 2012 at 4:55 pm

Joop Van Tellingen overleden

Joop van Tellingen overleden

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P


Donderdag 13 september overleed de meest bekende en populaire glamourfotograaf van Nederland; Joop van Tellingen. Joop was al sinds zijn 16e bezig in het fotovak, hij begon ooit bij de Telegraaf, waar hij al snel met Henk van der Meijden samenwerkte voor de pagina Privé, sindsdien heeft Joop voor alle roddelbladen uniek en veelal onthullend fotomateriaal geleverd.

Ik persoonlijk had, als Prins Carnaval, het genoegen enkele jaren geleden Joop tot ridder te slaan voor al zijn fotowerk in die zo verrassende glamourwereld, waarbij Joop mij even terzijde nam en mij de kleinste digitale camera, die ik ooit zag, te tonen met de opmerking, "je weet maar nooit wat of wie ik hier nog tegenkom". Zo was Joop, altijd bezig met zijn prachtige vak.
Enige jaren geleden werd bij Joop kanker geconstateerd en dat leek hij te overwinnen tot op een kwaad moment, toen bleek dat er uitzaaiingen waren. Joop ging de ongelijke strijd wel aan en bleef, zoals ik hem ken, altijd positief en bovenal die vrolijke joviale vent, maar helaas donderdag 13 september verloor Joop die strijd.
Vele BN'ers hebben kort na Joop's overlijden via de sociale media hun waardering over Joop en hun medeleven naar familie en vrienden kenbaar gemaakt. Ik zal Joop altijd blijven herinneren als de man die altijd in was voor een grap, een leuk verhaaltje voor je in petto had en altijd wel een dolletje wist te maken als hij bij een première langs de rode loper stond. Joop ik ga je enorm missen, de Nederlandse Glamourwereld verliest een fijn mens, heel veel sterkte aan Dennis en de familie.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.