Categorie: CD-DVD, JAZZ, MUZIEK, VERWACHT

Donderdag 04 Oktober 2012 at 3:11 pm

Michiel Borstlap speelt CD Blue in de Kleine Komedie

Maandag 8 en dinsdag 9 oktober a.s speelt pianist Michiel Borstlap het repertoire van zijn meeste recente album Blue in de Kleine Komedie in Amsterdam. Sinds hij in 1992 cum laude afstudeerde aan het conservatorium in Hilversum, is Michiel Borstlap uitgegroeid tot een van de beste jazzpianisten ter wereld. Hij bracht vele albums uit en schreef veel voor anderen, zowel jazz als klassiek.

 En werkte samen met King Crimson's Bill Bruford (met wie hij de CD In Two Minds maakte), Herbie Hancock, Wayne Shorter, Gino Vanelli, Pat Metheny en Trijntje Oosterhuis.
Hij beroert met zijn mix van jazz, pop en klassiek de harten van Santiago tot Stadskanaal en van Abu Dhabi tot Amsterdam. En brengt regelmatig een nieuwe plaat uit. Zoals Blue, de ode aan zijn in 2011 geboren eersteling Blue Aegea. Zijn laatste album, het lovend ontvangen ‘88', bracht hij uit met zijn trio (Boudewijn Lucas- elektrische bas, Erik Kooger-drums).
Blue is een gevoelige plaat vol mooie pianoklanken, in feite een intiem muzikaal document, waarbij het wat minder om Borstlap's virtuoze techniek gaat maar om de emotie van de kersverse vader. Michiel Borstlap laat op dit album zijn hart spreken. De subtitel van Blue is niet voor niets ‘Songs from Father to Daughter'. Hij kijkt in 11 composities terug op al die mooie momenten die een verse vader niet wil vergeten. Hoe kan dat beter dan door ze uit te spreken? Erg mooi en bijna verstild is Five Notes, One Love. Sluit je ogen en laat dit muzikale stilleven binnenkomen! Het meer oosters klinkende Levantine lijkt ingegeven door zijn reizen naar het Midden Oosten. Daarna gaat het van het jazzy Bla Bla Blu via het andere stilleven Luna Rossa, de staccato drukte in Bonnie & Clyde, het speelse Blue Birds, het op de fender rhodes gespeelde Oya's Blues naar de rustige vrolijke Lullaby aan het eind. Michiel Borstlap zal ze op 8 en 9 oktober spelen in de Kleine Komedie.

Aanvang van de concerten: 20.15 u

http://www.michielborstlap.com/

http://www.dekleinekomedie.nl/programma/585/Michiel_Borstlap/Blue_premiere_/
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.