Categorie: THEATER, CABARET, MUZIEK

Vrijdag 19 Oktober 2012 at 8:18 pm

Er is leven na de tourbus

2012-10/18-1012_marco_roelofs_kaal_fotograaf_lianne_hermans_copy1.jpg

Klik op foto voor vergroting

Tekst: Lotte Krijnen, Foto: Lianne Hermans

De frontman van punkband de Heideroosjes is solo gegaan, in een nieuwe tak van de podiumsport. Althans... de solocarrière van Marco Roelofs combineert eigenlijk twee takken. Nog altijd staat hij zingend, gitaarspelend en vol energie op het podium, maar dan (bijna) alleen, met een cabaretvoorstelling. Net als zijn eerder verschenen boek draagt de voorstelling de titel "KAAL".

‘Van vier mannen die een hoop herrie maken naar één man met een verhaal', zo leidt Marco zijn show zelf in. Dat verhaal geeft aan de ene kant een inkijkje in zijn gedroomde leven: met zijn beste vrienden in een tourbus de hele wereld rond. ‘Zodra het ergens saai werd, waren wij alweer op weg naar het volgende optreden.' Aan de andere kant concentreert de show op het leven daarna. De steeds dieper scheurende kloof tussen Marco en zijn generatiegenoten - inclusief zijn medebandleden. Want ook zij kiezen voor het huisje, boompje, beestje-bestaan.

Seks, drugs en rock & roll
Marco voelt zich door zo'n bestaan niet aangetrokken. Hij besluit, wanneer ze een punt achter de Heideroosjes zetten, zijn heil eens te meer te zoeken in de wereld van de seks, drugs en rock & roll. Of dat werkt? Daarover wijdt Marco uit in grappige en vieze verhalen, en gevoelige liedjes (gelukkig inclusief de verwachte minder gevoelige twists). Fans van de Heideroosjes wiebelen af en toe vrolijk mee met de voeten, wanneer een bekend nummer voorbij komt - al dan niet in een nieuw jasje.

Een goede toevoeging aan de show is Robin, de ex-roadie van de Heideroosjes. Hij is aan Marco toebedeeld bij de verdeling van de band-inboedel (‘hij had nog een contract voor vier jaar...'). Vanaf de zijkant van het podium leidt Robin pingelend op gitaar de liedjes in, begeleidt deze en soms ook de verhalen van Marco. Met zijn hoofd naar beneden gebogen, lacht hij af en toe stiekem mee met het publiek.

Try-out

Afgelopen donderdag, in het knusse Hilversumse Theater Achterom, beleefde KAAL zijn 5e try-out. ‘Eigenlijk de eerste', volgens Marco, ‘want we hebben de hele boel weer omgegooid'. Regelmatig loopt hij langs een muziekstandaard vol grote vellen papier waarop een volledig uitgeschreven versie van de tekst lijkt te staan. Meer voor de zekerheid dan uit noodzaak, want Marco heeft de verhalen stuk voor stuk vers in zijn hoofd zitten. Hij heeft nóg 6 try-outs te gaan om alles op orde te krijgen, om daarna nog tot eind januari 2013 het land door te toeren. Gaat dat beleven.

>> Voor een overzicht van de tournee, zie www.marcoroelofs.nl
>> Voor een overzicht van voorstellingen in Theater Achterom, zie www.theaterachterom.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.