Categorie: MUZIEK, POP-ROCK

Zaterdag 20 Oktober 2012 at 5:41 pm

Een kosmisch feestje in Utrecht

2012-10/dsc_3396.jpg

2012-10/dsc_3531.jpg

2012-10/dsc_3299.jpgTekst en foto's Judith Aerts


Maandag 15 oktober 2012 Tivoli Oudegracht

Sinds de Heineken reclame waarin The Asteroids Galaxy Tour hun aanstekelijke nummer Golden Age spelen, is de band razend populair geworden in Nederland. Na hun debuutalbum Fruit verscheen hun tweede album Out of Frequency in 2011, wat met veel enthousiasme door de hele wereld werd ontvangen. Een tour langs vele festivals (Bevrijdingsfestival, Pinkpop) en vele concertzalen was het gevolg. Op maandag 15 oktober stond The Asteroids Galaxy Tour in Utrecht in een van mijn favoriete concertzalen: Tivoli. 

Het voorprogramma van de Nederlandse tour was Color Ones, een Utrechtse band. Ik had van tevoren nog niet van de band gehoord en was hier erg benieuwd naar. Ik betrap mezelf er altijd op dat ik een voorprogramma altijd wat streng beoordeel, misschien omdat je toch erg uitkijkt naar de hoofdact en daar dan ook automatisch mee gaat vergelijken. Nu zijn er weinig bands die op The Asteroids Galaxy Tour lijken en Color Ones doet dat eigenlijk ook niet. Toch was ik aangenaam verrast en heb ik met veel plezier naar de opzwepende pop-rock geluisterd. Niet alleen klonk de muziek lekker, de muzikanten hadden ook duidelijk plezier op het podium, al hadden ze wat weinig ruimte daarvoor. Hoewel het niet altijd lukte, maakte zanger Martijn Konijnenburg contact met het publiek met grappige opmerkingen en dat zijn toch dingen die een concert wat extra's geven.

Het publiek was duidelijk aan het wachten op The Asteroids Galaxy Tour, wat wel bleek uit het luide gejuich bij de opkomst van de band. De zangeres Mette kwam, compleet in het goud, het podium op en vanaf dat moment was het gewoon een compleet feestje. De dansbare popmuziek met duidelijke invloeden van de sixties kreeg bijna de hele zaal aan het dansen. Naast de nummers van hun nieuwe album, kwamen er ook genoeg bekende nummers voorbij van hun eerste album zoals ‘Around the bend' en een van mijn persoonlijke favorieten ‘The sun ain't shining no more'.

2012-10/dsc_3379.jpg

2012-10/dsc_3377.jpg

2012-10/dsc_3357.jpgHoewel bijna alle nummer van AGT uptempo zijn, heeft elk nummer toch een aparte sfeer. Vooral in het licht werd dit goed ondersteund, bij wat langzamere en gevoeligere stukken werd veel blauw licht gebruikt, terwijl bij de echte knallende nummers er veel rood en geel werd gebruikt. Daarnaast is het heerlijk om te zien hoe enthousiast Mette over het podium heen danst en er echt een show van maakt. Wel wordt ook wel duidelijk dat deze band uitermate geschikt is voor festivals, die podia lenen zich veel meer voor een dergelijke show waarbij ook de bandleden lekker los kunnen gaan.

Om te horen dat zangeres Mette een bijzondere stem heeft, hoef je alleen maar een van de nummers van AGT te beluisteren, maar live is ze mogelijkerwijs nog beter. Haar bereik is fenomenaal; een paar van haar prachtige, compleet zuivere uithalen brachten echt kippenvel op mijn armen. In kwaliteit doen de muzikanten echter niet onder voor hun frontwoman. De bandleden (allemaal mannen) gaan helemaal los, of ze nu gitaar spelen of alleen met een tamboerijn zwaaien, de combinatie van instrumenten zorgt voor een unieke, niet te evenaren sound die zeer aanstekelijk werkt.

2012-10/dsc_3310.jpg

2012-10/dsc_3596_copy1.jpg

2012-10/dsc_3599.jpg


Sommige concerten duren veel te kort, zo vloog ook deze avond voorbij en begon AGT aan hun toegift. Je zou denken dat na vele concerten in ons kleine kikkerlandje dat een concert vlakker wordt, maar zelfs tegen het einde van het concert geeft AGT alles. Wanneer zij als toegift Golden Age inzetten gaat het publiek ook helemaal los. Vanaf het balkon was het een genot om naar zowel de band als het publiek te kijken. Iedereen was aan het dansen, en zelf bij mij boven, waar het toch een stuk rustiger was, bewoog iedereen mee op de muziek en zong mee met deze heerlijke hit!
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.