Categorie: MUZIEK, POP-ROCK

Donderdag 15 November 2012 at 10:34 am

Bob Geldof deed even Nederland aan.

Bob Geldof, foto Rosaria Macri Bob Geldof foto Rosaria Macri Bob Geldof foto Rosaria Macri

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P.
met foto's van Rosaria Macri

Hij schreef geschiedenis als initiatiefnemer van Live Aid en Band Aid, had een wereldhit met zijn Boomtown Rats met "I Don't Like Mondays", richtte een organisatie op om de positie van de gescheiden vaders te verdedigen, maar blijft bovenal naast al zijn sociale inzet wereldwijd, de popmuzikant. En daarom verschijnen met grote tussenpozen nieuwe albums en doet Bob heel af en toe wat concerten. Op dit moment doet hij met zijn band een kleine Europese tournee en die bracht hem niet in Amsterdam of Rotterdam in een grote concerthal, maar in het Schiedamse Theater aan de Schie.

En hoe verwonderlijk ook, het was niet eens uitverkocht. Onbegrijpelijk of onvoldoende PR, want Geldof had zeker de zaal vol verdiend. Het werd wel een heel intiem sfeertje in deze geweldige zaal, want de akoestiek in het Schiedamse theater is meesterlijk. Ik hoop dan ook van harte dat de nieuwe directeur van dit theater, die dankzij een persoonlijke band met Geldof hem in Schiedam wist te strikken, meer van dit soort muzikale verrassingen in petto heeft.

Bob Geldof foto Rosaria Macri Bob Geldof foto Rosaria Macri Bob Geldof foto Rosaria Macri

De sympathieke Ier begint zijn concert met een echt stukje Ierse folk, natuurlijk wel met een rock randje maar zeker gebaseerd op oude Ierse muzikale traditie "The great song of indifference " van het 1990 album "Vegetarians of Love" en dan blijkt dat de band die hij bij zich heeft een geweldig muzikaal collectief te vormen. Al naar gelang het concert zich vordert komt Geldof meer los en de band wordt alsmaar beter. De sfeer in het Schiedamse theater wordt er ook steeds beter op en het publiek participeert steeds meer.
Natuurlijk brengt Bob ook materiaal van zijn meest recente in 2011 verschenen album "How to compose popular songs that will sell" zoals "Systematic 6-pack" en "Dazzled by You".Voor zijn vorige album moeten we terug gaan naar 2002 toen zijn voorlaatste album "Sex, Age & Death" verscheen. Een album met een voornamelijk neerslachtig karakter en daar wil Geldof ook niet te lang bij stilstaan, hoewel hij er wel enkele nummers van speelt. Verder komen vanzelfsprekend "I don't like Mondays", "Rattrap" en "Banana Republic" voorbij en het publiek geniet, mede door het enorme enthousiasme dat Geldof uitstraalt. Met het Schiedamse concert, dat Geldof gedurende de middag uren nog wel even in Rotterdam bracht, bewees hij eens en temeer dat deze 61 jarige poplegende nog steeds volop alive and kickin' is en dat zijn muziek met deze geweldige band net zo staat als er van Geldof verwacht mocht worden.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.