Categorie: THEATER, MUSICAL, MUZIEK, TONEEL

Zondag 23 December 2012 at 10:32 pm

Het leven van Buddy Holly was kort, heftig en laat nog lang zijn sporen na.

2012-12/buddy_holly_10_dec_2012_foto_joke_schot__5_large.jpg

2012-12/buddy_holly_10_dec_2012_foto_joke_schot__6_large.jpg

2012-12/buddy_holly_10_dec_2012_foto_joke_schot__9_large.jpg


Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P (fotografie Joke Schot)

Hij werd slechts 22 jaar oud, was de belofte van de jaren vijftig van de vorige eeuw; Buddy Holly. Al op 16 jarige leeftijd was hij een professioneel muzikant en vormde met Jerry Allison, Niki Sullivan en Joe Mauldin; The Crickets. Sindsdien zijn Holly’s hits tijdloze muziekdocumenten zoals “That'll be the day”, “Peggy Sue” en”Oh Boy”. Albert Verlinde Entertainment brengt binnenkort de swingende rock ’n roll musical “The Buddy Holly Story” en bij aanvang van de repetities werden de deuren van de repetitie studio’s wagenwijd open gezet om de media vast kennis te laten nemen met het naderend succes van deze productie. De hoofdrol zal worden vertolkt door niemand minder dan Tim Akkerman en andere medespelers zijn o.a, Frans van Deursen en Alexandra Alphenaar . Voor de regie werd Peter de Baan gecontracteerd en dat is in feite al een garantie voor een succesvolle en geslaagde theaterproductie. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar zondag 3 februari wanneer “The Buddy Holly Story” in Tilburg in première zal gaan.

Cultuurpodium fotografe Joke Schot zorgde tijdens de perspresentatie in Amsterdam vast voor wat sfeerplaatjes van de Kick-off van deze nieuwe rock ’n Roll musical zoals het aansnijden van de productie taart onder het toeziend oog van producent Albert Verlinde en liet Tim Akkerman vast poseren, nu nog even zonder de straks zo kenmerkende Buddy Holly bril met het zwarte montuur.

Vanaf 18 januari zal deze voorstelling vele theaters in Nederland aan doen. Voor informatie en de speellijst kijk op: www.buddydemusical.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.