Categorie: THEATER, MUSICAL, MUZIEK, TONEEL

Maandag 11 Februari 2013 at 1:35 pm

Gerrie van der Klei een uitgelezen miss Hannigan


2013-02/annie02.jpg

2013-02/annie01.jpg

2013-02/annie03.jpg


Tekst: Jacques Nachtegaal
Fotografie: Copyright © 2012 Albert Verlinde Entertainment

De Musical Annie toert al weer enige tijd door ons land en we kunnen stellen dat deze geslaagde, vernieuwde, versie van het alom bekende verhaal van het weesmeisje Annie een heerlijke voorstelling is. Tony Neef als Oliver "Daddy" Warbucks, is heel overtuigend en komt zeer realistisch over, nog meer dan in voorgaande versies. En tot op recente datum werd de rol van de alcohol verslaafde, onredelijk strenge loeder van een weeshuis directrice Miss Hannigan gespeeld door Jenny Arean. Sinds kort wordt die rol nu ook gespeeld door Gerrie van der Klei. Deze Musical diva die al in de jaren 70 successen vierde als musical ster, o.a. in de oorspronkelijke Nederlandse Musical van Annie MG Schmidt "Foxtrot" en met haar zus Dorine het gelegenheidsduo De Sissies vormde schittert nu wederom in haar inmiddels elfde musical als de onredelijke directrice van het meisjesweeshuis waar Annie elf jaar geleden te vondeling werd gelegd.

Met een werkelijk ongelooflijk sterke en op maat gesneden cast is het soms moeilijk om op de rijdende trein te stappen maar Gerrie doet dit moeiteloos alsof ze de rol al voor de honderdste keer speelt lijkt het wel op haar première in de altijd gezellige Goudse Schouwburg. De zaal is zoals over het algemeen uitverkocht en het publiek is er klaar voor. Met een kritische blik volg ik en met mij enkele van mijn collegae de verrichtingen van Van der Klei. Ik, en ik ben er van overtuigd ook geen van mijn collegae, zag ook maar een keer een zwak moment, niet in de musical en ook niet bij de dus recent ingestapte Gerrie van der Klei. Ze speelt de rol meer dan fantastisch. Natuurlijk zet ze haar dronkenschap ietsje aan maar net niet zo dat het te komisch wordt. Nee, we kunnen stellen dat net als Jenny Arean ook Gerrie van der Klei een heerlijke Miss Hannigan neerzet en glad in de overige cast is ingepast.

Door het heerlijke karakter van deze feel good musical die in deze vernieuwde en flink opgepoetste versie van "Annie" veel sneller en gladder loopt dan ooit tevoren is "Annie" een absolute aanrader in het resterende theaterseizoen. Opvallend van deze musical is dat echt alle rollen geweldig gecast zijn, er is niet louter gekozen voor sprekende namen of Tv persoonlijkheden maar louter kwalitatief goede mensen zoals Maaike Boerdam als Grace Farell, de P.A. van Oliver Warbucks, en bovenal lof voor Raymond Kurvers als President Roosevelt. Een rol die Kurvers meer dan geweldig neerzet. En zoals al eerder gememoreerd Tony Neef als de grote kale weldoener voor die kleine roodharige kleine wees "Annie" speelt zo overtuigend de harde zakenman die ontdooit door dat kleine meisje die hij steeds meer aan het hart sluit dat het vertederend is om te zien hoe deze zakenman ombuigt naar een kindervriend die in Annie een vriend voor het leven heeft gevonden, dat ontdooien heeft ook nog andere positieve gevolgen big Daddy maar dat moet je zelf maar gaan zien in "Annie"

Voor meer informatie en de speellijst kijk op: www.anniedemusical.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.