Categorie: JAZZ, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Zondag 10 Maart 2013 at 11:59 pm

Raul Midón: Uniek solo optreden door 4 grote muzikanten

Raul Midon foto Rosaria Macri aul Midon foto Rosaria Macri aul Midon foto Rosaria Macri

Door Harm Tiddens met foto's van Rosaria Macri (klik voor vergroting)


Hoeveel muzikaal talent kan er in één persoon samenkomen? Raul Midón verzorgde in zijn eentje een 4-mans optreden van meer dan 1 1⁄2 uur. Het publiek van het uitverkochte Lantaren/Venster keek ademloos toe. Raul is in de eerste plaats de zanger van de band. Zijn glaszuivere stem heeft een groot bereik en een warmte die doet denken aan en zich kan meten met de stem van Stevie Wonder, vermengd met een vleugje George Benson. Het 2e band lid is Raul, de virtuoze akoestische gitarist. Alle noten zijn loepzuiver afgewerkt tijdens gevoelige rustige stukken, maar ook tijdens de razendsnelle snelle solo's. Het 3e bandlid is Raul, de percussionist.

 Met zijn percussieve flamenco- achtige gitaartechniek is hij in staat een geweldige groove neer te leggen. Hierbij gebruikt hij razendsnelle licks om accenten te leggen, waarbij het ritme griezelig strak intact blijft, zoals tijdens het bekende ́State of mind ́. Bij ‘Invisible chains' vlecht hij ook nog eens een mooie baspartij door zijn gitaarspel heen. Als percussionist maakt hij ook gebruik van de gitaar als cachon en bespeelt hij de bongo met zijn rechterhand, terwijl zijn linkerhand op de gitaar rustig de melodielijn voortzet.

Wilt u weten hoe dat klinkt: luister dan naar het wondermooie ‘When you call my name'. De 4e muzikant van deze eenmansband is Raul, de mondtrompettist. Tijdens ́State of Mind' laat hij de mondtrompet en gitaarsolo's schijnbaar moeiteloos in elkaar overvloeien. Wie niet bij het concert aanwezig was kan het beste de CD ‘Invisible Chains: Live from NYC' kopen. U zult het niet geloven maar echt alle muziek op deze CD wordt door één man gespeeld. De perfectie op de CD is exact die van het optreden in Lantaren/Venster. Ook de introducties en grapjes die hij maakt op de CD zijn vrijwel identiek aan die van tijdens het concert.

Wat verraadt dat het concert van start tot einde op zijn Amerikaans tot in de perfectie in elk detail is uitgewerkt. De teksten van de nummers van Raul zijn niet zijn sterkste kant. Deze zijn ondergeschikt aan de zang en hebben een hoog ́feel good ́ en Lionel Richie gehalte tot op het zoete af. Dit is echter bijzaak. Door dit solo optreden werd onderstreept hoe groot veelzijdig en uniek het talent van de Raul Midón is.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.