Categorie: MUZIEK, VERWACHT

Zondag 17 Maart 2013 at 1:31 pm

LORCA & LORCA in JUAN C. TAJES ART STUDIO Amsterdam

Lorca Matinee

Aanstaande Zaterdag 23 Maart

Deze drietalige voorstelling is gebaseerd op het werk van Federico García Lorca, een Spaanse progressieve dichter en toneelschrijver. Een van de belangrijkste figuren van de 20ste eeuwse Spaanse literatuur.

Federico García Lorca (1898-1936) is geboren en getogen in Andalusië, waar het plattelandsleven doordrongen is van zigeunerbloed. Hij weet als geen ander met zijn poëzie en theater de romantiek en de tragedie van het menselijk lot op te roepen.

Grainne Delaney, Rik van Boeckel, Carlos Trafic en Juan C.Tajes vertolken een selectie van zijn gedichten, in 3 talen: Spaans, Nederlands en Engels. Zo komt Romancero Gitano voorbij, Llanto por Ignacio Sánchez Mejías en een scène uit Bodas de Sangre. Rik van Boeckel draagt ook eigen poëzie voor, gebaseerd op Lorca's werk. Hij speelt percussie (djembé, conga's, cajón, castagnettes) bij diverse gedichten.

Speeldatum: 23 maart 2013
Juan C. Tajes Art Studio
Warmoesstraat 100
Entree: € 15,00
Aanvang: 19.00
Reserveren: via 020 6381671/0625080826
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.