Categorie: CD-DVD, JAZZ, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Dinsdag 26 Maart 2013 at 2:50 pm

CD: De Jongens Driest Brass Quintet, In Full Colour

De jongens Driest In Full Colour jazzpodium.com

In Full Colour
Wereldbrass
Rare 051
Vier sterren

De Jongens Driest is oorspronkelijk een brasstrio, bestaande uit sousafonist Arno Bakker, Janfie van Strien (klarinet) en Joop van der Linden (trombone), de laatste twee tevens lid van de Amsterdam Klezmer Band. Ze spelen krachtig groovende brassmuziek met invloeden uit balkan, klezmer, highlife en Latijns-Amerikaanse muziek. Het trio is nu uitgebreid met Klezmatic Matt Darriau (sax, klarinet, kaval) en drummer Michael Vatcher.

De Jongens Driest Brass Quintet

 Bij De Jongens Driest gaat het van experimentele blaasmuziek en jazz naar New Orleans begrafenismuziek en melodieën die associaties oproepen met de theatermuziek van de Dogtroep. Ook zou je de groep kunnen zien als een kleine alternatieve fanfare die kan klinken als een heel orkest. Sommige nummers zijn live opgenomen zoals Duke, met een eigenzinnige solo van Vatcher. Of Otrobanda, genoemd naar de wijk van Willemstad (Curaçao), waarin Vatcher nog meer aan de bak mag met Caribisch getinte roffels. En daarna is het de beurt aan Darriau op de kaval en klinken er ook andere aanstekelijke fluitklanken!

Rik van Boeckel voor jazzpodium.com
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.