Categorie: JAZZ, MUZIEK, VERWACHT

Dinsdag 09 April 2013 at 7:32 pm

18 april 2013: Branford Marsalis & Joey Calderazzo exclusief in De Oosterpoort

Marsalis en Calderazzo duo

Swingende chemie

De wereldberoemde jazz saxofonist en Grammy Award-winnaar Branford Marsalis komt naar De Oosterpoort met pianist Joey Calderazzo. De twee kennen elkaar al ruim twintig jaar en speelden jaren samen in het Branford Marsalis Quartet. Dat zij het hart en ziel van het kwartet vormen, werd duidelijk tijdens het Newport Jazzfestival in 2009 toen ze merkten dat de chemie tussen hun tweeën enorm groot bleek.

Op dat moment besloten ze om samen de studio in te duiken. Niet veel later verscheen hun eerste album ‘Songs of Mirth and Melancholy'. Het album, dat invloeden heeft van Schumann, Brahms en Prokofiev, bevat negen nummers, waaronder een aantal gecoverde favorieten van het duo, uiteraard uitgevoerd in hun eigen stijl. Tijdens hun samenwerking zijn de twee erg gegroeid. Niet alleen de relatie tussen hen is sterker geworden, maar ook hebben ze zichzelf ontplooid op creatief vlak. De twee muzikanten voelen elkaar perfect aan, dus wij voorspellen een intieme, bijzondere en swingende avond.

Meer info en video op de site van De Oosterpoort
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.