Categorie: MUZIEK, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Zaterdag 06 Juli 2013 at 05:20 am

Dulce Pontes viert 25-jarig jubileum in het Concertgebouw

Dulce Pontes foto Hans Speekenbrink Dulce Pontes foto Hans Speekenbrink Dulce Pontes foto Hans Speekenbrink

Tekst: Rik van Boeckel met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

11 juli treedt de Portugese zangeres Dulce Pontes op in het Concertgebouw, dit ter gelegenheid van haar 25 jaar in muziek . In 2010 trad ze op in Carré tijdens een optreden waarin ze bewees muzikale grenzen te overschrijden: van fado naar Portugese folklore, Piazzola's tango en Arabisch getinte muziek. In 2009 bracht ze de dubbel-CD Momentos uit met onder andere haar grote hit Canção do Mar.

Dulce Pontes staat nu een kwart eeuw op het podium en viert dit met een wereldtournee die 11 juli begint in het Concertgebouw. In Napels zal ze optreden met Ennio Morricone. De toer brengt haar verder naar landen als Griekenland, Italië, Spanje, Roemenië en Canada. Ze zal repertoire zingen dat voortkomt uit twee verschillende projecten: Puertos de Abrigos dat ze volledig in het Spaans zal brengen, met liederen als het door Mercedes Sosa beroemd geworden Alfonsina y el Mar, Camarón's befaamde La leyenda del tiempo en het originele No te vayas. Het andere project behelst liederen die ze in het Portugees zal zingen en afkomstig zijn van Nudez, een album dat nog in de maak is en in de loop van 2013 zal uitkomen; zoals een bewerking van Fernando Pessoa's gedicht Nevoeiro. Maar ook Portugese volksmuziek en fado klassiekers als Trova do Vento to Passa en Alfama van Amália Rodrigues.
Dulce Pontes zal zichzelf zoals gewoonlijk begeleiden op piano bij haar eigen composities; ze heeft haar band kleiner gemaakt om zo meer een intieme sfeer te kunnen creëren. Met Fernando Silva ( Portugese gitaar), Sergio Tannus (akoestische gitaar), Fred Gato (bas), multi-instrumentalist Amadeu Magalhaes, João Ferreira (percussie) en Juan Carlos Cambas ( piano).
In de herfst zal een CD/DVD worden uitgebracht van het concert dat Dulce Pontes in Rome gaf met het Orchestra Roma Sinfonietta. Maar voordat het zover is, zal het 11 juli zeker genieten worden van Dulce Pontes in het Concertgebouw!

Donderdag 11 juli. Concertgebouw. Aanvang 20.00
Reageer hieronder

Eén reactie

MaisQueNada
MaisQueNada - 01-08-’13 00:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.