Categorie: OEROL, LOCATIETHEATER, FESTIVAL

Dinsdag 23 Mei 2006 at 11:35 pm

Visnijd - een muzikaal en maniakaal zomersprookje


Foto Ben van Duin
(klik voor vergroting)


VISNIJD is de eerste voorstelling die uitkomt onder de naam tg. BloodyMary, een nieuw (muziek-) theaterinitiatief van Marije Gubbels, Lies Visschedijk en Ilse Warringa. Marcel Osterop is hun eerste gastspeler. Het stuk gaat over twee bejaarde zussen, de blinde Mathilde en de lamme Elfride, die liever een ander leven hadden gehad. Nu zitten ze tegen wil en dank met elkaar opgescheept, in een afgelegen huis-je aan zee. Ze overleven dankzij hun vermogen tot ‘ver-bouquetreeks-ing’: een desperate manier om hun verleden “ en het grauwe heden “ te voorzien van romantisch-erotische franje. Op een dag spoelt er een aantrekkelijke jongeman aan. Dan slaan bij beide dames de stoppen door. Marije Gubbels schreef en regisseerde diverse stukken, o.a. bij Toneelgroep Amsterdam, de Toneelschuur, Stella Den Haag en het NNT. Voor televisie schreef zij onder meer voor Klokhuis (NPS) en Rozengeur & Wodka Lime (Talpa). Lies Visschedijk speelde o.a. bij de Ploeg, Huis aan de Amstel, het ro theater en theatergroep Laika en in verschillende Paradevoorstellingen. Verder is zij bekend van Radio Bergeijk en op tv van Klokhuis (NPS) en het Kinderbevrijdingsfront (VPRO). Ilse Warringa speelde bij verschillende muziektheatergezelschappen, waaronder Het Filiaal, Golden Palace en Stella Den Haag. Ze stond in de finale van Cameretten 2003 en toerde vervolgens door het land met haar cabaretvoorstelling. Marcel Osterop speelde o.a. bij Het Zuidelijk Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Volgend seizoen is hij te zien bij Het Zuidelijk Toneel.

De première van VISNIJD zal plaatsvinden op zondag 18 juni om 16.00 uur op Terschelling tijdens het Oerol Festival waar het stuk t/m de 24e te zien zal zijn. We zullen er in ieder geval voor Cultuurpodium vanaf Oerol een artikelje over schrijven. Het is een coproductie van tg. BloodyMary en Terschellings Oerol Festival en kwam tot stand dankzij steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSB Fonds en het LIRA Fonds. Daarna is Visnijd nog te zien op De Parade, het Over het IJ Festival en De verleiding. Kijk op de sites van die festivals voor meer bijzonderheden.

Bron: Persbericht Via RudolphiReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.