Categorie: THEATER, MUZIEK, VERWACHT

Maandag 28 Oktober 2013 at 10:17 am

Bel Cante speelt Anda Jaleo 9 november tijdens Vestingweekend in Brielle

Paola Tuin foto Fred Rohde Arielle Vernede foto Fred Rohde Rik van Boeckel foto Fred Rohde

Tijdens het vierde vestingweekend op 8, 9 en 10 november, genaamd ‘Toondertijd’, zal de muziektheatervoorstelling Anda Jaleo van Bel Cante  over Spaanse dichter/schrijver Federico García Lorca te zien zijn in de Sjoel in Brielle. Dit vestingweekend is onderdeel van de viering van 300 jaar Vestingwerken Brielle.

Na de release van de CD Canción in 2010 heeft Bel Cante het werk van de Spaanse dichter Federico García Lorca verder uitgediept. ‘Anda Jaleo’, het tweede muziektheaterprogramma van Bel Cante, is gebaseerd op oude opnames van zangeres La Argentinita met Lorca op de piano. Voor Bel Cante zijn de gedichten van Lorca, de schilderijen van Goya en Sefardische muziek het vertrekpunt voor een theatrale uiteenzetting.

Baeza foto Rik van Boeckel Belcante foto Fred Rohde Belcante foto Fred Rohde

Voor 300 jaar Vestingstad Brielle heeft de groep naar de relatie met een vroegere vestingstad in Spanje gezocht, Baeza, een oude stad in Andalusië die de sleutel was in de verovering door de christelijke koningen van het Moorse Al-Andalus in de 13e eeuw. Er zijn in Baeza tal van oude monumenten te vinden, de stad is opgenomen op de lijst van het Werelderfgoed van de Unesco.

Pianiste Arielle Vernède heeft diverse malen in het Concertgebouw opgetreden en bracht de CD Goyescas uit met composities van Granados. In deze productie zal ze samen met Rik van Boeckel de zang van Paola Tuin en de op Lorca en Goya geïnspireerde gedichten van Rik van Boeckel van pianomuziek voorzien.

Zangeres Paola Tuin is zangeres en actrice. Ze maakte diverse programma’s waarin ze liederen zong van Bertold Brecht, Kurt Weill, Satie, Gershwin, Schubert en Theodorakis. Met Bel Cante slaat zij sinds 2007 een nieuwe weg in en verkent zij de Spaanse en Sefardische liedmuziek van verleden tot heden.

Rik van Boeckel- is percussionist en dichter. Bij Bel Cante speelt hij cajón, darbuka, de daf (een famedrum uit het Midden Oosten) en castagnettes. Hij bestudeerde intensief het werk van Lorca en bezocht zijn geboortehuis in Fuente Vaqueros.  Hij is muziekdocent bij het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. Hij schreef voor Leve de Vesting Brielle speciaal gedichten voor dit programma die ook te horen zullen zijn tijdens de voorstelling.

Bel Cante. Anda Jaleo. Vestingweekend Toondertijd. De Sjoel. Turfkade 16, Brielle.

Aanvang: 19.30. Toegang is gratis. Reserveren:levedevestingbrielle300@gmail.com

Website Bel Cante: www.bel-cante.nl

Website Leve de Vesting Brielle: www.levedevestingbrielle.nl

Info: Rik van Boeckel- 0650276804

rikvanboeckel@gmail.com,

Paola Tuin- 0715310865

paolatuin@gmail.com
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.