Categorie: MUZIEK, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Dinsdag 19 November 2013 at 7:26 pm

Global Music Festival in World Forum. Den Haag, van 13 tot en met 15 dec.

Cheb Mami Sertab Erener Kassav

Van 13 tot en met 15 december vindt in het World Forum in Den Haag het Global Music Festival plaats met Turkse, Indiase, Arabische, Caribische en Nederlandse artiesten. Met grote namen als Cheb Mami, "the prince of Rai" uit Algerije (13 december)-en de  de uitvinders van de zouk: Kassav uit Martinique en Guadeloupe (14 december). Op 15 december treedt Achanak op, de pioniers van de New Wave Bhangra, ontstaan onder Indiase migranten in Engeland. Dezelfde dag staat de Turkse diva Sertab Ertener in de schijnwerpers. Het publiek kan er behalve van muziek genieten van lekker eten, drinken en een bazaar.

Op vrijdagavond 13 december is het podium voor Cheb Mami die met Saida een grote hit had. Na 15 jaar is hij terug op de Nederlandse podia. Zijn muziek is een mix van mediterrane en Westerse muziek. Volgens Sting heeft de zanger een van de mooiste stemmen van de wereld.

Kassav beklimt zaterdagavond 14 december het Caraibische podium. De band die de zouk wereldwijd populair maakte, bestaat al sinds 1979 en vierde vanaf 1981 grote successen over de hele wereld. De ene na de andere cd werd uitgebracht. In 1999 werd met een verzamelalbum het 20-jarig bestaan gevierd. Critici spraken al over het einde van de groep maar niets was minder waar. Ze zorgen nog steeds voor een sterke cocktail van Caribische muziek.

De Turkse zangeres Sertab Erener is zondag 15 december de hoofdartiest op het Turkse podium. Zij is een van de meest succesvolle zangeressen en geldt in haar eigen land als de diva van de Turkse popmuziek. In 2003 won ze voor Turkije het Eurovisie Songfestival. Haar eerste album Sakin Ol verscheen in 1992. Op dit moment is ze bezig met het afronden van een nieuw album waarvoor ze samenwerkte met Al di Meola. Op dit album, getiteld, Painted On Water zullen 14 folkloristische nummers uit Anatolië te horen zijn.

Er is 15 december eveneens een optreden van Achanak die de New Wave Bhangra ten gehore zullen brengen. De band heeft vanaf 1989 de Britse Dance scene gedomineerd en bracht 12 albums uit. Veel van het repertoire van Achanak wordt gezongen in het Panjabi, de taal van hun uit Noord India afkomstige familie. De band ontwikkelde hun muziek door te spelen in religieuze tempels. Hun shows zijn erg krachtig door de vermenging van sterke percussieve ritmes met Westerse Beats.

Verder zijn onder meer te horen: Danny Vera, DJ TEK en vele anderen.

Tickets:

http://www.ticketmaster.nl/event/global-music-festival-kassav-tickets/118653

https://www.facebook/events/514908288579947/?fref=ts
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.