Categorie: THEATER, MUSICAL

Woensdag 27 November 2013 at 12:55 pm

Het Musical Awards Gala kent één grote winnaar; ‘De Woef Side Story” van het RO Theater.

Musical Awards foto Jacques Nachtegaal Musical Awards foto Jacques Nachtegaal Musical Awards foto Jacques Nachtegaal

Tekst en foto's Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P. (klik voor vergroting)

Het wisselen van de wacht heeft een goede frisse wind gebracht. Na dat Joop van den Ende jaren het initiatief nam in de organisatie van het Musical Awards Gala is het stokje nu overgenomen door de grote theaterproducenten onderling. Dat heeft ook een nieuw bestuur en een nieuwe jury opgeleverd en dat is duidelijk te merken.

Ondanks de succesvolle productie Lang en Gelukkig werd en nimmer zo veel genomineerd ten gunste van het RO Theater dan dit keer en het kwam verder dan de nominaties alleen. Maar liefst 5 Awards gingen naar de succesvoorstelling “De Woef Side Story”. Zo gingen onder andere Arjan Ederveen en Alex Klaasen met de felbegeerde Awards huiswaarts. De andere grote winnaar was de musical “Hij gelooft in mij” (4 Awards) waar zowel de mannelijke hoofdrol in een grote musical en de vrouwelijke hoofdrol in een grote musical werden gewonnen door Martijn Fischer en Chantal Janzen wonnen respectievelijk de John Kraaijkamp Musical Award en de Conny Stuart Musical Award.

Musical Awards foto Jacques Nachtegaal Musical Awards foto Jacques Nachtegaal Musical Awards foto Jacques Nachtegaal

Onder de andere Award winnaars bevonden zich o.a. Doris Baaten, zij kreeg de Award voor haar rol van Frieda van Galen, de moeder van Rachel Hazes, in het kader van de beste vrouwelijke bijrol in een grote musicalproductie(Hij gelooft in Mij), Maaike Widdershoven kreeg de Award voor de beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical voor haar rol in Aspects of Love.
Paul Groot, op de Gala-avond afwezig maar vertegenwoordigd door William Spaaij, die de hoofdrol in Shrek speelde, ontving de Award voor zijn slopende vertolking van Heer Farquaad, een rol die hij geheel op zijn knieën speelt en daarmee de beste mannelijke bijrol in een grote productie (Shrek) in de wacht sleepte.

Musical Awards foto Jacques Nachtegaal Musical Awards foto Jacques Nachtegaal Musical Awards foto Jacques Nachtegaal

Verrassend was de verkiezing van de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie, deze Award ging naar Maaike Martens voor haar rol van Máxima in HEMA, de Musical. Wel werd er nog even een vernietigend zinnetje uit het jury rapport over de productie voorgelezen, wat m.i. geheel ongepast was. Haar opponenten waren Lone van Roosendaal (Aspects Of Love) en Elise Schaap (Woef Side Story).
De prijs voor beste mannelijke hoofdrolspeler in een kleine musical ging naar Alex Klaasen voor zijn rol in Woef Side Story. Hiermee versloeg hij Ernst Daniël Smid (Aspects of Love), Gijs Naber ( eveneens uit de Woef Side Story) en Thomas Cammaert (Hema de Musical).

Musical Awards foto Jacques Nachtegaal Musical Awards foto Jacques Nachtegaal Musical Awards foto Jacques Nachtegaal

Deze eerste editie onder een geheel nieuw bestuur deed hen besluiten een Special Musical Award uit te reiken aan de musical Soldaat van Oranje, die inmiddels ruim 3 jaar uitverkocht speelt in de Theater Hangaar bij Leiden op vliegbasis Valkenburg waar deze Award avond werd gehouden.
Producent Fred Boot nam de prijs dankbaar in ontvangst en werd op lofwaardige wijze geroemd door Joop van den Ende, die Boot vooral prees voor zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Velen met mij kijken dan ook al reikhalzend uit naar de opvolger van Soldaat van Oranje, want ook dat zal vast en zeker weer een monsterproductie worden die weer talloze volle zalen zal trekken maar de Soldaat gaat voorlopig nog door tot halverwege volgend jaar.

De feestavond die volgde werd er vooral een van zien en gezien worden en complimenten uitdelen naar de genomineerde en prijswinnende collegae. Overigens de showblokken van deze avond, helaas niet op tv te zien dit jaar waren o.a. uit: “Soldaat van Oranje”, “Lang en Gelukkig (RO theater), “Flashdance”, “Nederland Musicalland” en “Sonneveld” waarbij Tony Neef dit keer wederom zijn ongekende klasse goed in het volglicht bracht.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.